6 dingen die we verwachten van Fleetwood Mac op Pinkpop 2019

3565

Voelen jullie ze al? De Pinkpop-kriebels? Wij wel! Komend weekend barst het jaarlijkse feest voor de vijftigste keer uit. Zo’n kneiter van een jubileum wordt natuurlijk gevierd met een knallende line-up. Een van de hoogtepunten van Pinkpop 2019 wordt ongetwijfeld Fleetwood Mac. Dit zijn 6 dingen die we verwachten van Fleetwood Mac op Pinkpop 2019!

Dat het legendarisch wordt staat bijna buiten kijf. Het feit dat Jan Smeets Fleetwood Mac heeft kunnen regelen is een klein wonder te noemen, aangezien de band niet bepaald bekend staat om de frequente festivaloptredens. Maar wat gaat de show nu precies zo legendarisch maken? Wij weten wel een paar dingen te noemen.

1. Hit, na hit, na hit

Fleetwood Mac Setlist TD Garden, Boston, MA, USA 2019, An Evening with Fleetwood Mac

Fleetwood Mac en Pinkpop zijn bijna even oud. In al die decennia hebben ze een indrukwekkend repertoire opgebouwd en dat zien we terug in de setlist. ‘The Chain’, ‘Gypsy’, ‘Dream’, ‘Go Your Own Way’; het meezinggehalte is weer bijzonder hoog. Opvallend: negen van de tien nummers uit jullie top 10 favoriete Fleetwood Mac tracks zijn opgenomen in de setlist. Dat moet wel feest worden!

2. Heerlijke covers

In de setlist vinden we ook twee covers, waaronder een van Tom Petty’s ‘Free Fallin’. In de huidige tour wordt deze track steevast als opener van het toegift gespeeld en elk concert lijkt de reactie hetzelfde. Een golf van herkenning, gevolgd door een daverend applaus gaat over het publiek. Zullen ze de cover ook meenemen in hun festivalset?

3. Een exclusieve ervaring

Van veel elementen van de Fleetwood Mac show kunnen we ons nog afvragen hoe het er op een festival uit gaat zien. In 2019 heeft de band namelijk nog geen één keer op een festivalpodium gestaan. De enige festivals die worden aangedaan tijdens de Europese tour zijn Pinkpop en Werchter Boutique. Van één ding kunnen we dus zeker zijn: Fleetwood Mac op Pinkpop 2019 wordt een bijzonder exclusieve aangelegenheid. Bijzijn is meemaken!

4. Een all-star bandformatie

Fleetwood Mac zou Fleetwood Mac niet zijn als er geen heibel binnen de band was. Afgelopen jaar resulteerde dat in het vertrek van Lindsay Buckinham. Daarvoor in de plaats krijgen we echter twee andere legendes op het podium in Landgraaf te zien. Neil Finn, oud frontman van Crowded House en Mike Campbell, gitarist voor Tom Petty voegen zich bij de band. Kunnen ze de grote schoenen vullen?

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

5. De nostalgie

Bron: Pinkpop

De echte Pinkpop-veteranen zullen bij de aankondiging van Fleetwood Mac voor Pinkpop 2019 terug hebben gedacht aan de enige andere keer dat de band een Nederlands festival aandeed. Dat was namelijk tijdens Pinkpop 1971, toen ze ook al bovenaan de poster stonden. Veel lijkt er niet veranderd, op de toegangsprijs na dan natuurlijk.

6. De afterparty

Normaal gesproken betekent de laatste headliner het einde van Pinkpop. Niet in 2019. Om deze speciale jubileumeditie met een knaller af te sluiten wordt er na Fleetwood Mac een Celebration Show gegeven op de Main Stage. Dat belooft een spektakel van muziek, licht en lasers te worden, dus blijf na Fleetwood Mac zeker nog even nagenieten en sluit de vijftigste Pinkpop in stijl af!

Fleetwood Mac

fleetwood mac
Foto: Herbert Worthington

De Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac wordt in 1967 opgericht door Peter Green. De band maakte toen voornamelijk bluesmuziek. Door wisselende samenstellingen van de band verandert deze stijl langzaam maar zeker in popmuziek. In 1977 brengt de band het legendarische album Rumours uit, volgens velen het beste album ooit gemaakt. Rumours verteld een intrigerend verhaal over de relaties en het drugsgebruik binnen de band.

In 2014 voegt zangeres Christine McVie zich weer bij de band voor de ‘On with the show’-tour. Hiermee was de de bezetting voor het eerst sinds 20 jaar weer gelijk aan dat van de Rumours-periode. Hier kwam echter snel weer een einde aan toen Lindsey Buckingham de band in april van dit jaar weer verliet

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

De 50e editie van Pinkpop werd gehouden in het pinksterweekend, van 8 t/m 10 juni in Landgraaf. Onder meer Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac. Met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check bijvoorbeeld alle live-updates van het festival op onze site, Facebook en Instagram. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.