Weerbericht: “perfect weer tijdens Graspop 2019”

Graspop 2018
Photo: Graspop Press

Het is dit jaar ideaal festivalweer op Graspop! Het blijft vrijwel het hele weekend droog en tot en met zaterdag is de temperatuur perfect met zo’n 20-23 graden. Zondag geeft de zomer vol gas en is het zweten geblazen. De zon maakt dan namelijk overuren en op de noten van de brullende gitaren van onder meer Kiss, Sabaton en Gojira wordt het maar liefst 29 graden!

Donderdag 20 juni

⛅️ Verwachting: Zon, stapelwolken, voornamelijk droog
? Temperatuur: Einde middag: 21 ºC, nacht 9ºC
? Aankomsttijd: Maakt niet uit
? Kledingadvies: T-shirt en korte broek, late avond en nacht vest of jas
Nacht: Droog, helder en fris
? Weercijfer: 7
? Hooikoorts: Relatief weinig klachten door buien voorgaande dagen
☀️ Zonkracht: 6

Het is prima weer op deze pre-party van Graspop. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af, maar ’s middags kan een enkele bui over het festivalterrein trekken. In de avond en nacht blijft het droog. Met 21 graden is de middagtemperatuur perfect! In de avond koelt het echter snel af en ’s nachts is het slechts 9 graden. Warme kleding heb je dus zeker nodig.

Vrijdag 21 juni

⛅️ Verwachting: Zon, stapelwolken, droog
? Temperatuur: 20 ºC
? Aankomsttijd: Maakt niet uit
? Kledingadvies: T-shirt, korte broek, warme kleding voor avond en nacht
Nacht: 8 ºC
? Weercijfer: 8
? Hooikoorts: Veel graspollen door droog weer
☀️ Zonkracht: 6

Vandaag is de eerste echte dag van Graspop en het weer kan haast niet beter! Het is een graad of 20 en het blijft waarschijnlijk droog. Met zonkracht 6 kan een lichte huid in een kwartier verbranden, dus het is smeren geblazen. Vergeet niet om wat warme kleding voor de avond en nacht mee te nemen; het koelt namelijk opnieuw snel af.

Zaterdag 22 juni

⛅️ Verwachting: Veel zon, enkele stapelwolken, waarschijnlijk droog
? Temperatuur: 23 ºC
? Aankomsttijd: Maakt niet uit
? Kledingadvies: T-shirt, korte broek
Nacht: 12 ºC
? Weercijfer: 8
? Hooikoorts: Veel pollen
☀️ Zonkracht: 6

Wat een geluk: ook zaterdag blijft het lekker Graspop-weer. Wel is het met 23 graden wat warmer dan de dagen ervoor. De zon is volop aanwezig, maar enkele stapelwolken schermen het zonlicht zo nu en dan af. Er is een kleine kans op een bui, maar waarschijnlijk blijft het droog. ’s Avonds blijft de temperatuur nog lange tijd prima. Aan het eind van de avond is het 16 graden, waarmee het een stuk zachter is dan de voorgaande avonden. Ook in de nacht is het minder fris, dus als je op de camping slaapt heb je genoeg aan je zomerslaapzak.

Zondag 23 juni

⛅️ Verwachting: Veel zon, zeer warm
? Temperatuur: 29 ºC
? Aankomsttijd: Maakt niet uit
? Kledingadvies: T-shirt, korte broek, hemd of gewoon ‘in de blote bast’
Nacht: 16 ºC
? Weercijfer: 9
? Hooikoorts: Veel overlast door graspollen
☀️ Zonkracht: 6

En toen was het ineens pas echt zomer! De laatste dag op Graspop belooft erg heet te worden met ruim 29 graden in de middag. De zon brandt volop, dus dat wordt zweten en heel veel water drinken. Ook in de avond blijft het nog lang warm, waardoor het prima uitzwaaien is tijdens headliner Kiss. Plak je er nog een nacht aan vast in de tent? Sta dan vroeg op, want het wordt maandagochtend al snel bloedheet.

Voor meer informatie over het weer in Dessel bekijk je de weersverwachting van Weeronline.

Graspop 2019

Graspop 2018
Photo: Graspop Press

Graspop Metal Meeting 2019 vindt plaats van 21 tot en met 23 juni. De hele line-up van het festival is inmiddels bekend en deze wordt aangevoerd door Within TemptationSlipknot en Kiss. Bekijk voor het volledige affiche het blokkenschema.

De kaartverkoop is zeer goed verlopen: het gehele festival is net als vorig jaar uitverkocht! Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website.

Het Belgische festival weet iedereen een line-up te presenteren met de grootste namen uit de hardrock- en metalscene. Zo stonden vorig jaar Guns N’ Roses, Iron Maiden, Volbeat en Ozzy Osbourne op het affiche, waarmee het festival kon rekenen op een extreem hoog rapportcijfer in het festivalrapport.

Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist om alvast in te komen.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel