Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van System Of A Down

SOAD

System Of A Down gaat weer op tour! Met optredens in de Ziggo Dome en op festivals als Rock am Ring / Rock in Park, Resurrection Fest en Nova Rock in het vooruitzicht, werpen we een blik op het oeuvre van de rockers. Dit zijn de nummers die jullie in 2020 tijdens deze liveshows willen horen, dit zijn de Best Tracks van SOAD!

Top 10 Countdown

10. ‘Radio/Video’
09. ‘Prison Song’
08. ‘Hypnotize’
07. ‘I-E-A-I-A-I-O’
06. ‘Lonely Day’
05. ‘Aerials’
04. ‘Sugar’
03. ‘Chop Suey!’
02. ‘Toxicity’

01. …

Wist je dat…?

  • … de nummer #1 track ‘B.Y.O.B.’ bring your own bombs betekent? In tegenstelling tot de in partysferen vaker gebruikte term bring your own booze.
  • … ‘Toxicity’ – jullie nummer 2 – over ADD (Attention Deficit Disorder) gaat? Althans, dat vertelde gitarist Daron Malakian tijdens een optreden op Download Festival 2005.
  • … alle studio-albums van SOAD in de top 10? Nou zijn dat er niet heel veel: vijf.
  • … ‘Chop Suey!’ in 2017 nog heeft meegedaan aan de Festileaks competitie voor Beste Festival Anthem? Het nummer werd verslagen in de 1/8 finale door ‘Killing in The Name’ van Rage Against The Machine.
  • … geen van de bandleden piercings of tatoeages heeft?
  • … hoewel System Of A Down zijn oorsprong kent in Zuid-Californië, alle vier de leden banden met het Midden-Oosten hebben? Ze zijn allemaal van Armeense afkomst.

20 Best Tracks op Spotify

Kun jij nu ook geen genoeg krijgen van System Of A Down? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van de band op ons Spotify-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten met Best Tracks van de tofste festivalartiesten.

System Of A Down

SOAD

System Of A Down, vaak afgekort tot SOAD of System, is een vierkoppige Armeens-Amerikaanse rockband gevormd in 1994 in Glendale, Californië. De band behaalde commercieel succes met de release van vijf studioalbums, waarvan er drie debuteerden op nummer één van de Amerikaanse Billboard 200: Toxicity, Mezmerize en Hypnotize. De laatstgenoemde dateert alweer uit 2005.

De groep staat vooral bekend om zijn opzwepende muziekstijl en indrukwekkende liveoptredens. In 2017 werden voor het laatst Europese festivals aangedaan, waaronder Pinkpop en Rock Werchter. System Of A Down zou in 2020 weer een uitgebreide tour tegemoet gaan met optredens in de Ziggo Dome en op festivals als Rock am Ring / Rock in Park, Resurrection Fest en Nova Rock. Het coronavirus zette echter een streep door de tournee. Voor 2021 staan de heren op de affiches van onder meer Download UK, Rock Am Ring en Nova Rock.