Pinkpop 2020 opent Gouden Tip

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop 2020 biedt jou de kans om de organisatie een handje te helpen met het vullen van het programma. En daarmee kun je ook nog eens weekendtickets winnen!

Ieder jaar weer biedt Pinkpop zijn fans de kans op gratis weekendtickets voor het festival in ruil voor de Gouden Tip. “Wie wil jij, naast onder andere Red Hot Chili Peppers, Post Malone, Volbeat en Nothing But Thieves, zien op Pinkpop 2020?”, luidt het verzoek op de website van het festival.

Hoe doe je mee?

Je kunt in totaal drie namen opgeven die je graag wilt zien. Daarmee maak je al kans op de weekendtickets. Meedoen kan tot en met 30 december. In de eerste week van januari krijgen de winnaars bericht per e-mail. Mis je even inspiratie? Neem dan een kijkje in jullie eigen Pinkpop Festival Wishlist. Dus, ooit gedroomd over het programmeren van een groot festival? Geef dan hier je Gouden Tip.

Naast de weekendtickets is de mogelijke winst natuurlijk ook dat jouw favoriete acts op het affiche kunnen komen te staan. In 2018 was Nothing But Thieves een veel getipte band die uiteindelijk ook op Pinkpop stond. Afgelopen jaar was dit het geval bij Elbow en George Ezra.

Zo blijft de Gouden Tip-traditie voortbestaan. Eerder werd een andere Pinkpop-traditie, die van de perspresentatie, beëindigd.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen