Taylor Swift headliner op Glastonbury 2020

Goed nieuws vanuit Engeland! Taylor Swift is een van de headliners van Glastonbury 2020. Ze sluit de laatste dag van het festival af.

Met een video op de Facebookpagina van het festival kondigt festivaldirecteur Michael Eavis de komst aan van de Amerikaanse zangeres. Taylor Swift speelt op de zondag als afsluiter op de beroemde Pyramid Stage op Worthy Farm. Hieronder is de video te zien.

Met Taylor Swift erbij kent het programma van Glastonbury 2020 op dit moment vijf namen. Eerder werd Paul McCartney al aangekondigd als de afsluiter van de zaterdag. Verder zal Diana Ross dit jaar een show verzorgen tijdens het ‘Legends Slot’. Ook Aerosmith en Wolf Alice geven een optreden op het festival.

Helaas zijn alle kaarten voor het vijftigjarige jubileum van het festival uitverkocht. Slechts 34 minuten nadat de verkoop startte was er geen ticket meer te krijgen.

Taylor Swift

De Amerikaanse singer-songwriter Taylor Swift brak in 2008 door met de single ‘Love Story’. Kort daarna zette zich definitief op de kaart met het nummer ‘You Belong With Me’. Sindsdien zijn zijn er zeven studioalbums uitgekomen, waarbij meerdere nummer 1-noteringen zijn behaald. In augustus 2019 bracht Swift haar nieuwste album uit: Lover. Bezoekjes aan de festivals waren voor Swift schaars de afgelopen jaren. Slechts één optreden gaf ze in de laatste tien jaar in Europa, tijdens The Biggest Weekend in het Verenigd Koninkrijk. In 2020 is ze onder meer op Werchter Boutique, Open’er en NOS Alive te zien.

Glastonbury 2020

Glastonbury 2017

Aankomend jaar viert het legendarische Glastonbury haar vijftigste verjaardag. De verwachtingen zijn daarom hooggespannen. Met Taylor Swift, Paul McCartney en Aerosmith heeft het festival al een paar acts van wereldformaat op het affiche staan. Verder gaan er veel geruchten over andere wereldsterren. Zo zou Fleetwood Mac nog een kanshebber zijn voor een show op het festival.

  • Locatie: Pilton, Somerset, UK. 
  • Datum: 24-28 juni 2020
  • Prijs: £ 270 (Omgerekend 305 euro) – uitverkocht
  • Meer informatie vind je op de website van Glastonbury

Alvast voorbereiden op de aankomende editie? Beluister dan ook onze Glastonbury 2020 Spotify-playlist.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.