Opbouw Paaspop stilgelegd in verband met coronavirus

Paaspop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Paaspop 2019)

De opbouw van Paaspop is sinds donderdagmiddag stilgelegd vanwege het coronavirus. Dat melden bouwers aan Omroep Brabant. De organisatie van Paaspop wil nog niet reageren op het laatste nieuws en verwijst naar het statement wat zij donderdag naar buiten brachten.

Dit artikel wordt niet meer geüpdatet. Klik hier voor de laatste stand van zaken.

Woordvoerder Ron van Hal verwijst hiermee naar het statement waarin zij hebben vermeld dat ze het advies van het RIVM blijven volgen. Dit houdt voor nu in dat alle evenementen met een bezoekersaantal wat boven de 100 ligt, verboden worden. Mogelijk volgt er later vandaag een nieuwe reactie van het festival zelf.

Er zal volgens leveranciers van het festival in de aankomende week overleg plaatsvinden over het verdere verloop van de zaken rondom Paaspop. Zij hopen in ieder geval aanstaande maandag weer verder te kunnen met de opbouw.

Omroep Brabant meldt dat de gemeente Meierijstad, waar Schijndel onder valt, het festival tot op heden nog niet heeft verboden. Wel kan de situatie maandag nog veranderen. Dan zal de Veiligheidsregio Noord-Brabant met een nieuwe verklaring over eventuele extra maatregelen in de provincie komen.

Hopelijk kunnen festivalgangers volgende maand gewoon hun tent opzetten op Paradise City. Het Schijndelse festival merkt in de kaartverkoop niets van het virus. De tickets voor de zaterdag zijn zelfs bijna uitverkocht.

Alle ontwikkelingen rondom het corona-virus en festivals vind je op onze speciale pagina.

Paaspop 2020

Paaspop 2019
Photo: (Paaspop 2019)

Zoals de naam doet vermoeden, vindt Paaspop elk jaar met Pasen plaats. Het festival biedt een gevarieerd muziekprogramma op een dozijn podia. Daarnaast vind je op het terrein genoeg knettergekke randactiviteiten en geheime feestjes. Ook is het terrein in Schijndel heel mooi aangekleed, met felle kleuren en lichtschermen waar je hoofd van gaat duizelen. Komende zomer zijn onder meer Chef’SpecialKensington, Krezip en Danny Vera van de partij. 

  • Locatie: Schijndel, Nederland
  • Datum: 10-12 april 2020
  • Tickets: Een weekendkaart inclusief camping kost € 149,-.
  • Voor meer info kun je terecht op onze speciale festivalpagina
Paaspop Logo

Paaspop 2023

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 7-9 april 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Amber Hoogendoorn

22 jaar. Recent afgestudeerd van de opleiding Media, Informatie & Communicatie. Sinds 4,5 jaar onderdeel van Festileaks. Fan van Kendrick Lamar, A$AP Rocky, Mac Miller, Kanye West, De Staat, Muse en Anderson .Paak. Vinylverzamelaar. Ieder jaar te vinden op Lowlands en WOO HAH!.

Meer van Amber