Grote evenementen in Brabant afgelast: wat betekent dit voor Paaspop 2020?

Paaspop camping
Photo: Malon Tax (Paaspop 2019)

Brabant verbiedt komende week alle grote evenementen in verband met het corona-virus. We kijken met een schuin oog naar de mogelijke consequenties die dat verbod gaat hebben voor Paaspop 2020, dat volgende maand plaatsvindt.

Dit artikel wordt niet meer geüpdatet. Klik hier voor de laatste stand van zaken.

In Brabant zijn per direct evenementen voor meer dan 1.000 mensen verboden. Dat verbod geldt tot 16 maart. Paaspop gaat 10 april van start en is daarmee nog niet in direct gevaar. Wel is er een reëele kans dat de maatregelen verlengd worden op het moment dat er nog geen grip is op de virus uitbraak.

Het festival laat aan BuzzE weten dat alles op de voet wordt gevolgd. Daarbij blijft de organisatie positief: “Het is gewoon ‘business as usual’ en zijn vorige week begonnen met opbouwen”. Het advies van de RIVM en de GGD wordt gevolgd. De gezondheid van de bezoekers staat voorop, aldus de organisatie.

Hopelijk kunnen festivalgangers volgende maand gewoon hun tent opzetten op Paradise City. Het Schijndelse festival merkt in de kaartverkoop niets van het virus. De tickets voor de zaterdag zijn zelfs bijna uitverkocht.

Alle ontwikkelingen rondom het corona-virus en festivals vind je op onze speciale pagina.

Paaspop 2020

Paaspop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Paaspop 2019)

Zoals de naam doet vermoeden, vindt Paaspop elk jaar met Pasen plaats. Het festival biedt een gevarieerd muziekprogramma op een dozijn podia. Daarnaast vind je op het terrein genoeg knettergekke randactiviteiten en geheime feestjes. Ook is het terrein in Schijndel heel mooi aangekleed, met felle kleuren en lichtschermen waar je hoofd van gaat duizelen. Komende zomer zijn onder meer Chef’SpecialKensington, Krezip en Danny Vera van de partij.

  • Locatie: Schijndel, Nederland
  • Datum: 10-12 april 2020
  • Tickets: Een weekendkaart inclusief camping kost € 149,-.
  • Voor meer info kun je terecht op onze speciale festivalpagina
Paaspop Logo

Paaspop 2023

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 7-9 april 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Stan Doomen

Muziekfanaat in hart en nieren. Zou het liefst carnaval met hardrock combineren. Wanneer ik niet aan het feesten ben, doe ik verwoede pogingen mensen ervan te overtuigen dat Foo Fighters de beste band ooit is.

Meer van Stan