‘Verbod op festivals tot 1 september circuleert in Den Haag’

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

In Den Haag gaat een verbod rond op evenementen tot 1 september, meldt RTL Nieuws. Dat betekent ook een verbod op festivals, zoals Lowlands en Pinkpop, deze zomer.

Een definitief besluit over het verlengen van de huidige maatregelen tegen het coronavirus volgt mogelijk dinsdag. Echter roepen diverse betrokkenen al op tot een verbod tot 1 september. Zo dringen Burgemeesters van verschillende grote steden aan op deze maatregelen. Zij pleiten voor een verbod op grote evenementen tot 1 september of zelfs 1 oktober.

Eerder riep ook concertorganisator MOJO op tot een verbod tot 1 september. Het bedrijf geeft aan dat duidelijkheid belangrijk is voor festivals. Afgelopen week ging in België ook een verbod op festivals tot 1 september in. Dat betekent dat onder meer Rock Werchter, Graspop en Pukkelpop niet doorgaan dit jaar. Ook in Duitsland kan er een streep door de festivalzomer.

Op dit moment is de situatie vanuit de overheid dusdanig dat alle evenementen tot 1 september zijn verboden, waardoor alle zomerfestivals zijn afgelast.

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft steeds meer consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden afgelast en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.