The National plant Europese tour, Best Kept Secret 2021 mogelijk

The National / Matt Berninger
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

The National heeft nieuwe tourdata aangekondigd voor de geannuleerde shows van dit jaar. In dit tourschema is nog ruimte voor een optreden op Best Kept Secret 2021.

Oorspronkelijk stond er een tour gepland voor deze zomer, waarin ook Best Kept Secret op het programma stond. Nu is het meerendeel van deze shows verplaatst naar 2021. Op 25 mei wordt de tour afgetrapt in Londen. De data lopen tot en met 19 juni, de week na Best Kept Secret. In dat weekend heeft de groep voorlopig slechts één optreden staan. Op 13 juni spelen Matt Berninger en co. in Athene. Genoeg ruimte voor een optreden in Hilvarenbeek, zou je zeggen.

Het Brabantse festival zelf onthulde vandaag dat The Strokes volgend jaar weer van de partij zijn. Over twee weken, in het weekend dat Best Kept Secret oorspronkelijk zou plaatsvinden, maakt de organisatie de volledige line-up bekend. Staat The National daar ook weer tussen?

The National

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het vijfkoppige The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio en bestaat uit twee sets broers (Aaron/Bryce Dessner en Scott/Bryan Devendorf) en een charismatische frontman (Matt Berninger). Maar de band boekte pas echt succes in 2007 met dank aan het succesvolle album Boxer. Hiermee waren ze het eerst op de Europese zomerfestivals te vinden. In 2010 zag het vijfde studio-album het licht: High Violet. Dit betekende voor hen de definitieve doorbraak. Hun eerste single ‘Bloodbuzz Ohio’ kwam zelfs vrij hoog in de hitlijsten terecht.

Met het achtste studio-album I Am Easy To Find inmiddels op zak, steken ze boven zichzelf uit. Of het nou was voor een select publiek liefhebbers op Sziget 2019, voor een bomvolle Bravo op Lowlands 2019 of tijdens een unieke door fans gecureerde set op Pukkelpop 2019. Het regende dan ook lovende recensies, met als kroon op het geheel: de verkiezing van The National als dé Festivalact van het Jaar 2019.

Best Kept Secret 2021

Best Kept Secret
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret vindt doorgaans plaats op het evenemententerrein van de Beekse Bergen en heeft daarmee een prachtige natuurlijke omgeving. Zo kijk je vanaf het terrein over het Victoriameer, waar je op de warmere dagen ook nog eens heerlijk kunt pootjebaden.

Grote headliners met aan de onderkant van de poster nog heel veel te ontdekken: dat typeert de line-up van dit festival. Dit jaar moeten we helaas overslaan. Door het coronavirus kan BKS deze zomer niet plaatsvinden. Voor de 2020-editie stonden o.a. The StrokesThe NationalMassive Attack, Fontaines D.C. en Metronomy op het affiche.

Inmiddels is een groot deel van de line-up voor Best Kept Secret 2021 al bekend. Onder meer The Strokes, The National en Massive Attack keren terug op het affiche, terwijl ook Jamie XX zijn opwachting gaat maken.

Beluister onze Spotify-playlist van Best Kept Secret om je toch een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Kopen