Advertisement

Deftones terug naar Pinkpop 2021

Photo: Frank Maddocks

Afgelopen weekend had Pinkpop eigenlijk moeten plaatsvinden. Gelukkig is er genoeg om op te verheugen voor de aankomende editie. Zo is Deftones terug te vinden op de poster van 2021.

Het is de eerste keer in veertien jaar dat de metal-band het affiche in Landgraaf sierde. Deftones speelt op de zaterdag van het Pinkpop-weekend en vergezelt daarmee onder meer Danny Vera en Joost. Vorige week vierde de band nog de twintigste verjaardag van het misschien wel bekendste album White Pony. Het lijkt erop dat we niet al te lang hoeven te wachten op het negende album van de band. Frontman Chino Moreno maakte vorig jaar tijdens hun eigen festival ‘Dia de los Deftones’ bekend dat slechts de zangmelodieën van het gloednieuwe album nog ontbreken.

Hoewel we Pinkpop dit jaar moeten missen in verband met het coronavirus, is er dus genoeg om naar vooruit te kijken. Eerder werden al enkele andere namen voor volgend jaar bevestigd. Zo zijn Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots wederom gestrikt voor 2021. Ook een aantal Nederlandse acts sieren opnieuw de poster. Onder meer Kensington, Danny Vera en The Kik zijn herbevestigd voor de aankomende editie. Om de tijd ondertussen een beetje door te komen zijn er genoeg spel-opdrachten gewijd aan Pinkpop op Festileagues, welke je online kunt maken met je vriendengroep.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen