Advertisement

‘Voorbereiding Pinkpop 2021 verloopt rustiger vanwege corona-onzekerheid’

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De voorbereidingen voor Pinkpop 2021 zijn begonnen, maar lopen vooralsnog rustiger dan normaal. De Limburgse organisatie volgt de ontwikkelingen rondom een eventueel coronavaccin op de voet.

Aan 1Limburg laat Niek Murray, event manager van Pinkpop, weten dat er achter de schermen al gewerkt wordt aan Pinkpop 2021. ”Maar vanwege de onzekerheden nog niet zo hard als voorgaande jaren het geval zou zijn in deze tijd”, zo benadrukt hij. Een aantal artiesten is inmiddels al geboekt en ook met de verdere line-up is men bezig bij Mojo en Buro Pinkpop. Eerder deze maand werd bijvoorbeeld bekendgemaakt dat Thelonious Monster volgend jaar terugkeert in Landgraaf. Volgens Murray loopt de kaartverkoop ook, maar is het vooralsnog geen hosanna.

Vaccinatieplicht op Pinkpop 2021?

De ontwikkelingen rondom de mogelijke coronavaccins worden bij Pinkpop nauwlettend in de gaten gehouden. Zowel de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals) als de VVD pleitten eerder al voor een vaccinatieplicht op grote evenementen. Murray wil hier inhoudelijk nog niet op reageren. ”Dat vinden we een moeilijk stuk. Dat heeft ook met ethiek te maken”, meldt Murray aan 1Limburg. “Daarentegen zijn we wel heel benieuwd naar de uitkomsten van de fieldlabs met proeffestivals.”

Het lijkt er dus op dat Pinkpop voorlopig nog geen grote knopen zal doorhakken met betrekking tot een vaccinatieplicht. De komende maanden blijven daardoor nog onzeker. Veel festivals verwachten dat er in de eerste maanden van 2021 meer duidelijkheid komt voor de festivalbranche. Ook het Limburgse Bospop hoopt begin volgend jaar nieuwe richtlijnen te hebben over de organisatie van het festival. Zij zagen afgelopen week nog Roger Hodgson zijn gehele tournee annuleren, waaronder het optreden op Bospop.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.
Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen