Pinkpop 2021 strikt Thelonious Monster

538
Pinkpop 2017 | Foto: Bart Heemskerk

Een nieuwe naam voor Pinkpop 2021! Thelonouis Monster keert na meer dan 28 jaar terug naar het Limburgse Festival, waar de rockband in 1993 een memorabel optreden gaf. Onlangs brachten de Amerikanen het album Oh That Monster uit.

Thelonious Monster is een oudgediende van Pinkpop. De band stond namelijk in 1993 al op de planken van het festival. Met de komst van het nieuwe album Oh That Monster vond de band het tijd voor een nieuwe tournee. Pinkpop 2021 zal een van de haltes zijn.

Naast Thelonious Monster zijn ook Pearl Jam, Red Hot Chili PeppersTwenty One Pilots, KensingtonDeftones en Danny Vera aanwezig op de 2021-editie. Guns N’ Roses zou in 2020 zijn opwachting maken in Landgraaf, maar keert in 2021 helaas niet terug.

Thelonious Monster

Thelonious Monster is de Amerikaanse rockband onder leiding van Bob Forrest. De band, bestaande uit maar liefst zeven leden, bracht in 1986 het eerste album Baby…You’re Bummin’ My Life out in a Supreme Fashion uit. In 1993 toerde de band door Europa en deed onder andere Pinkpop aan. Tijdens dit bijzondere optreden kwam de ernstige drugsverslaving van Forrest aan het licht. De frontman haalde diverse gevaarlijke capriolen uit en klom onder meer op het dak van het podium. De situatie was niet langer houdbaar en kort daarna viel de band uit elkaar.

In 2004 en 2009 kwam de band een paar keer bij elkaar om op te treden op onder andere Coachella en Warped Tour. Zestien jaar na hun laatste album brengt de band vandaag Oh That Monster uit. Naast Pinkpop doet de band ook nog een aantal Nederlandse poppodia aan, zoals de Melkweg en TivoliVredenburg. Meer informatie over de tour en het nieuwe album is te vinden op de website van de Thelonious Monster.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Deze zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots keren terug voor de editie in 2021. Pinkpop 2021 is ook het eerste jaar zonder Jan Smeets als festivaldirecteur. Mister Pinkpop draagt het stokje dit jaar over aan zijn vaste team, waarmee hij het festival al jaren organiseert.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum:18-20 juni 2021
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.