Coronavirus: Gaat Primavera Sound 2021 door?

883
Primavera
Foto: Eric Pamies

Primavera Sound 2021 gaat niet door vanwege het coronavirus. Het festival had moeten plaatsvinden van 2 tot en met 6 juni in Barcelona. Eerder zegde het Spaanse festival al edities af in juni 2020 en september 2020. De line-up voor Primavera Sound 2022 wordt bekend op 2 juni.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 2 maart 2021 om 18:00 uur.

Festivalgangers met een ticket voor Primavera Sound 2020 of Primavera Sound 2021 kunnen kiezen deze te behouden voor Primavera Sound 2022. Het is ook mogelijk om je geld terug te krijgen: de aanvraag daarvoor kun je doen vanaf 2 juni. Die dag wordt ook de line-up bekend voor Primavera Sound 2022.

Er is nog geen definitieve datum bekend voor Primavera Sound 2022, maar traditiegetrouw is dit te verwachten in het laatste weekend van mei of eerste weekend van juni. Het is daarmee altijd het eerste Europese major festival van de kalender. Op Primavera Sound zouden aankomende zomer onder andere The Strokes, Gorillaz, Tame Impala en The National spelen.

Statement Primavera Sound

Lees ook:

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student in Amsterdam die het liefst naar festivals in Oost-Europa gaat. Favoriet blijft EXIT. Muzieksmaak varieert van Rammstein tot Dua Lipa en van Dubioza Kolektiv tot New Order.