Eurosonic Noorderslag maakt datum 2022 bekend

Photo: Bart Heemskerk

Eurosonic Noorderslag vindt in 2022 van 19 tot en met 22 januari plaats. Dat laat de organisatie een dag na de editie van dit jaar weten.

Met de aftermovie, die het festival zondagavond op hun sociale media kanalen deelde, maakt Eurosonic Noorderlag de nieuwe datum bekend. Van 19 tot en met 22 januari dus. Dat is bijna een week (en een jaar) later dan de afgelopen editie. De organisatie hoopt de komende editie ‘gewoon’ weer fysiek in Groningen te kunnen organiseren. Meer dan dat kondigt het festival niet aan.

https://www.instagram.com/p/CKKCEViDh5Y/

Een aantal jaar terug werd er wel al wat vrijgegeven over de editie van volgend jaar. Het festival maakte toen bekend dat hun doel is om in 2022 te gaan voor volledige gendergelijkheid. Zowel de line-up als de gasten die voor de conferenties worden uitgenodigd moeten een gelijkwaardig man-vrouwpercentage hebben.

Eurosonic Noorderslag

Photo by: Jorn Baars

ESNS is een showcase-festival in Groningen. Elk jaar vindt hier de start van het festivalseizoen plaats. Het is een opstap voor ruim 350 Europese talenten richting de top. Het non-profit evenement verkoopt elk jaar uit, met in 2020 meer dan 40.000 bezoekers. Daarnaast is het ook een internationale muziekconferentie die elk jaar meer dan 4.000 professionals trekt. Een doorbraak ligt dus op de loer. Artiesten die deze hebben weten te pakken zijn bijvoorbeeld The xx, Dua Lipa en Royal Blood.

Tijdens de editie van 2021 waren de optredens van onder meer Aggregat, OSKA, Personal Trainer en Froukje vanuit je woonkamer te bekijken.

  • Datum: 19 t/m 22 januari 2022
  • Locatie: Groningen
  • Tickets: Nog niet bekend
  • Meer informatie vind je op de officiële website.