ESNS 2023 verhoogt ticketprijzen met Eco Tax, kaartverkoop gestart

Photo: Bart Heemskerk

Eurosonic Noorderslag heeft nog maar net een geslaagde online editie erop zitten en komt nu al met de kaartverkoop voor volgend jaar. Met een opvallend detail: de ticketprijzen liggen hoger door een speciale Eco Tax.

Duurzaamheid en klimaat was met het speciale thema ‘Building Back Better Together’ dit jaar een belangrijk onderdeel bij ESNS 2022. Op de conferenties werd er speciaal aandacht besteed aan het milieu en hoe de muziekindustrie zich kan blijven ontwikkelen om zo duurzamer en groener te worden.

De organisatie heeft hier direct een les uit getrokken en past nu een speciale Eco Tax toe op de tickets voor 2023. Ticketkopers wordt gevraagd twaalf euro extra te betalen, om zo extra kosten te dekken met het oog op het milieu. Artiesten zullen met deze extra bijdrage met duurzame vliegtuigbrandstof worden ingevlogen in plaats van met vervuilende fossiele brandstof.

Op deze manier probeert de organisatie haar steentje bij te dragen aan het milieu door het beperken van de CO2-uitstoot van het festival. Het is voor ESNS een grote stap naar het circulair organiseren van het evenement, dat ze in 2025 volledig proberen te zijn.

Het is niet voor het eerst dat een festival op deze manier haar milieu-impact probeert te beperken; ook Into The Great Wide Open probeerde al iets soortgelijks.

Tickets (inclusief de Eco Tax) zijn vanaf nú beschikbaar vanaf €237,50 (t/m 28 jaar). Nog even nagenieten van de vorige editie? Bekijk hieronder het optreden van Goldband, de afsluiter van het festival.

Eurosonic Noorderslag 2023

ESNS is een showcase-festival in Groningen. Elk jaar vindt hier de start van het festivalseizoen plaats. Het is een opstap voor ruim 350 Europese talenten richting de top. Het non-profit evenement verkoopt elk jaar uit, met in 2020 meer dan 40.000 bezoekers. Daarnaast is het ook een internationale muziekconferentie die elk jaar meer dan 4.000 professionals trekt. Een doorbraak ligt dus op de loer. Artiesten die deze hebben weten te pakken zijn bijvoorbeeld The xx, Dua Lipa en Royal Blood.

Tijdens de editie van 2021 waren de optredens van onder meer AggregatOSKA en Personal Trainer vanuit je woonkamer te bekijken. Ook Froukje en Daði Freyr, die in 2022 op het programma stonden, waren in 2021 al te bewonderen op het festival. 

  • Datum: 18 tot en met 21 januari 2023
  • Locatie: Groningen
  • Tickets: €237,50 (t/m 28 jaar)
  • Meer informatie vind je op de officiële website

Eurosonic Noorderslag Logo

Eurosonic Noorderslag 2023

Locatie
Nederland
Groningen, Nederland
Datum 18-21 januari 2023
Line-up
Coloray
Mainline Magic Orchestra
Merol
Tickets Niet meer beschikbaar.