Advertisement
Tickets

Rock Werchter

29 juni - 2 juli 2023
België
Werchter, België

Festivalinformatie

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. Het is geen uitzondering dat het festival twee of drie headliners op één dag boekt. Verwacht dan ook monsteraffiches, goed eten en een nagenoeg perfecte organisatie. Een goede tijd is gegarandeerd op Rock Werchter!

Datum 29 juni - 2 juli 2023
Plaats Werchter
Organisator Live Nation Belgium
Directeur Herman Schueremans
Capaciteit 88000
Eerste editie 1975

Poster

Locatie & Accommodaties

Aftermovie

Reizen naar Rock Werchter

Je treinreis in België is inbegrepen wanneer je een festivalticket aanschaft. Vanaf station Leuven rijden een flink aantal pendelbussen naar het heilige gras van Rock Werchter. Vanaf de eindhalte van de pendelbus moet je nog zo’n 30 minuten lopen naar het terrein.

Parkeren is mogelijk op verschillende plekken rondom het festivalterrein. In totaal zijn er tien verschillende parkeerterreinen verdeeld over zones A, B en C. Eenmaal je auto geparkeerd, wacht je een korte loop van ongeveer 30 minuten naar het festivalterrein.

Verblijven op Rock Werchter

Kamperen is niet standaard inbegrepen bij een combiticket voor Rock Werchter. Je zult dus een apart ticket moeten kopen. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. The Hive is de officiële festivalcamping, uitgebaat door het festival zelf. Hier betaal je met munten en is een speciale entertainment zone, inclusief befaamde afterparty's. The Hive is de enige camping die al op woensdag opent, een dagje eerder dus. Indien gewenst kun je hier kiezen uit meerdere opties:

The Hive My Space is voor de festivalganger op zoek is naar meer ruimte. Hierbij kun je naast een campingspot ook een tent huren.
The Hive Resort is de glamping van Rock Werchter, hier kun je prachtige accommodaties met goede faciliteiten huren.
The Hive ADL is er speciaal voor festivalgangers met een handicap.
Naast de Hive kun je ook op campings verblijven die door andere uitbaters worden georganiseerd. Koop dan een Regular Camping, dan kun je op alle reguliere campings (A, B en C) terecht.

Camping Mobile Home is er voor iedereen die met campers, mobilhomes, motorhomes komt. Hiervoor zijn aangepaste faciliteiten aanwezig.

Liever niet kamperen?

Wil je graag overnachten in de buurt van het festival maar is kamperen niet jouw ding? Kijk dan eens naar B&B's en hotels in de omgeving. Leuven is hierbij een gewilde plek, omdat vanaf daar continu pendelbussen rijden van en naar het festival. Consulteer voor verdere overnachtingsmogelijkheden het Toerisme Vlaanderen.

Vragen over Rock Werchter?

We hebben bij Festileaks een flinke bak festivalervaring en die delen we graag met iedereen die het wil horen. Hoe kunnen we je helpen?

    Let op: wij zijn niet de organisator van Rock Werchter. Heb je vragen voor de organisatie van het festival (bijvoorbeeld omdat je een artiest bent of een foodtruck bezit), ga dan naar hun website.