Stem nu op de Festivalacts Top 100 der Lage Landen! Wie zijn de beste Nederlandse en Belgische festivalacts ooit? »

Mad Cool 2019

11 – 13 juli 2019
Madrid, Spanje

MAD COOL FESTIVAL TICKETS

Het wordt pas de vierde keer Mad Cool, maar direct bij de eerste editie in 2016 werd duidelijk: dit wordt een van de grootste festivals van Europa. Na twee jaar te hebben proef gedraaid, pakte het festival in Madrid in 2018 echt flink uit. Denk dan aan headliners als Pearl Jam en Arctic Monkeys, maar net als voorgaande jare blonk het festival pas echt uit met die lijn daaronder: onder andere Kasabian, Tame Impala, Justice, Fleet Foxes, MGMT en Eels waren er bij in Madrid. Oh, en dat waren alleen nog de namen van de eerste dag! Het was daarom ook volledig verdiend dat Mad Cool er in 2018 vandoor ging met onze Festival Award voor ‘Beste Line-up’. De verwachtingen voor 2019 zijn daarom hooggespannen.

Mad Cool Nieuws

Mad Cool 2019 Line-up

Geef nu jouw rating voor Mad Cool 2019

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”mad-cool”]

Veelgestelde vragen

Hoe bereik ik Mad Cool?
Mad Cool vindt sinds 2018 plaats in Valdebebas, in het noordoosten van Madrid. De logistiek liet afgelopen jaar nogal te wensen over, dus we hopen dat in 2019 de organisatie haar huiswerk beter heeft gedaan. De beste manier om het festivalterrein te bereiken is met het openbaar vervoer. Metrolijn 8 verbindt Nuovos Ministerios (waar je met veel verschillende lijnen kunt komen) met het festivalterrein: vanaf halte Feria de Madrid is het nog enkele minuten lopen naar Mad Cool 2019. Het festival gaat tot diep in de nacht door: daarom bleef een deel van de metroverbindingen afgelopen jaar ook ‘s nachts open. Of dit in 2019 weer zo is, is nog niet bekend. Madrid zelf is het beste te bereiken per vliegtuig. Wie enkele maanden van tevoren een vliegticket koopt, zal iets minder dan €200 euro kwijt voor een retourticket. Natuurlijk kun je ook altijd roadtrippen naar de Spaanse hoofdstad.

Is er een camping?

Nee, Mad Cool heeft geen festivalcamping. Dat is maar beter ook, want ervan uitgaande dat het in Madrid wel een 40 graden kan worden midden juli, is dat toch geen pretje. In plaats daarvan kun je gebruik maken van mooie hotels en fijne Airbnb’s in Madrid. Wakker worden in het centrum van één van de mooiste steden van het continent, overdag langs alle hotspots in de stad en tan lines kweken en ’s nachts uit je dak gaan bij de beste live acts van het moment. Dat is Mad Cool.
Waar kan ik terecht met overige vragen over Mad Cool?

Als je nog andere vragen hebt over Mad Cool Festival, stuur ons dan gerust even een mailtje via dit contactformulier.

Meer info over Mad Cool vind je ook in onze Festivalrapporten van 2017 en 2018.

Mad Cool Aftermovie

Mad Cool Locatie

Mad Cool Adres

Espacio Mad Cool
Valdebebas-Ifema
28055 Madrid
Spanje

Vergelijkbare festivals