De zomer lijkt nog ver weg, maar opwarmen voor Rock Werchter en Down The Rabbit Hole kan nu al! David Byrne voegde zich afgelopen weekend in New York bij Choir! Choir! Choir! en bracht met hen o.a. covers van David Bowie en Madonna ten gehore.

Oprichter en voormalig frontman van Talking Heads, David Byrne, is een groot fan van het werk van Choir! Choir! Choir!, vertelt hij op zijn Facebook-pagina. De zanggroep,  afkomstig uit Toronto, staat bekend om grootse eerbetonen aan diverse muzieklegendes zoals Leonard Cohen. De samenstelling van de groep staat niet vast, aangezien het een ‘open invitation’-principe hanteert. Afgelopen weekend was o.a. ‘Heroes’ van David Bowie onderdeel van de setlist:

Maar ook ‘Borderline’ van Madonna werd enthouiast meegezongen door Byrne:

David Byrne

Eerder deze maand, kondigde Byrne zijn eerste solo-album sinds 14 jaar aan: American Utopia. De releasdatum is vrijdag 9 maart en zal ondersteund worden door een grote wereldtour waarmee hij o.a. Rock Werchter en Down The Rabbit Hole aandoet. Byrne voert de verwachtingen van deze shows flink op: “… the most ambitious show I’ve done since the shows that were filmed for Stop Making Sense.”

Down The Rabbit Hole 2018

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt Down The Rabbit Hole 2018 plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds en Anderson. Paak & The Free Nationals als headliners wordt er flink uitgepakt voor de alweer vijfde editie. Het festival werd in het festivalrapport van 2017 het leukste festival genoemd en blonk vooral uit in sfeer en aankleding. Gaat DTRH dat dit jaar evenaren?

Rock Werchter 2018

Rock Werchter vindt plaats van 5 tot en met 8 juli 2018 in het Belgische dorp Werchter. De ticketverkoop is inmiddels begonnen. Voor een combiticket ben je €238,- kwijt en voor een dagpas betaal je €102,-. Vorig jaar stonden onder andere RadioheadFoo FightersSystem Of A DownArcade FireBlink-182Linkin Park en Kings Of Leon op het programma. Meer informatie over de komende editie vind je op de website van het festival.