10x het belangrijkste festivalnieuws van week 7

The Killers
Photo: The Killers at EXIT 2017 by Rob Loud

De week zit er bijna op en daarom is het weer tijd voor een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws. Deze week stond wederom in het teken van Rock Werchter, maar ook Paaspop en Lowlands dropten wat interessante nieuwtjes. Over de inhoud van deze nieuwtjes lees je hieronder meer.

1. The Killers naar Rock Werchter
Woensdag voegde Rock Werchter een nieuwe headliner toe aan het affiche. Niemand minder dan The Killers geven op vrijdag 6 juli een optreden weg op het Belgische festival.

2. Lowlands komt mogelijk met meer headline-waardige acts
Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg gaf in een podcast aan, dat de organisatie nog wat aan het rommelen is met de line-up. Ze doen hun best nog wat meer headline-waardige acts naar Biddinghuizen te halen deze zomer.

3. Triggerfinger en anderen naar Rock Werchter 2018
Nog meer nieuwe namen voor Rock Werchter! Ditmaal zijn het allemaal acts uit eigen kweek. Namelijk Triggerfinger, Arsenal en nog vijf andere namen zijn deze zomer te vinden op de festivalweide van eigen bodem.

4. Zaterdagtickets Rock Werchter uitverkocht
De komst van o.a Pearl Jam en Jack White voor de Werchter zaterdag zijn positief ontvangen. De dag is namelijk als eerst uitverkocht. Het is nog niet duidelijk of er net als vorig jaar een wachtrij komt. Combi- en dagtickets voor de andere dagen zijn nog wel beschikbaar.

5. The Wombats en meer naar Paaspop 2018
Paaspop heeft haar affiche nog mooier gemaakt met de invulling van 21 nieuwe acts. De grote namen van het groepje zijn The Wombats, Naaz en De Likt. De teller van aantal bevestigde artiesten staat nu op 175.

6. Normale combitickets voor Graspop 2018 uitverkocht
Binnen een korte tijd zijn alle Graspop combi-, VIP combi en VIP combi XL-tickets  uitverkocht. De gelukkige mensen met een kaartje kunnen van Volbeat, Iron Maiden, Guns N’ Roses en meer genieten. Wel zijn er nog reguliere Combi XL tickets en dagtickets beschikbaar.

7. Simple Minds en meer naar Bospop 2018
Bospop presenteerde deze week drie gloednieuwe namen. Simple Minds, John Hiatt & The Goners ft. Sonny Landreth en King King voegen zich naast o.a. Live en UB40. Ook vertelde de organisatie dat de slotact van de zondag spoedig onthuld wordt.

8. Kendrick Lamar, Fall Out Boy en 52 anderen naar Reading & Leeds Festival 2018
De eerste namen voor Reading & Leeds festival zijn gedropt, waaronder Kendrick Lamar, Fall Out Boy en Kings Of Leon. Hiernaast zijn nog 51 andere namen bevestigd voor de Britse festivals.

9. Johan, Claw Boys Claw, Big2 en meer naar Dauwpop 2018
Dauwpop heeft een hoop nieuwe namen bekendgemaakt. Onder meer Johan en Claw Boys Claw staan samen met de eerder aangekondigde Kensington op het festival in Hellendoorn.

10. Tame Impala en meer naar Summer Sonic 2018
Het Japanse Summer Sonic heeft deze week een nieuwe reeks namen gepresenteerd. Onder meer Tame Impale, Bullet For My Valentine en The Bloody Beetroots reizen komende zomer af naar Tokio. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat de betreffende namen in 2018 op Lowlands of Pukkelpop te zien zijn.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het dan lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij dus helemaal up-to-date de nieuwe week in!