Jan Smeets over de verhoogde ticketprijs: “Het was niet te voorkomen”

Jan Smeets
Foto: Kamiel Scholten (Festileaks)

Pinkpop is dit jaar flink in prijs gestegen. Vorig jaar kostte een weekendkaart € 195,-, nu € 220,-. Festivaldirecteur Jan Smeets zegt in gesprek met Festileaks dat de prijzen vermoedelijk nog meer zullen stijgen.

“Er was niet aan te ontkomen,” zei Jan Smeets afgelopen woensdag in Paradiso, de locatie van de jaarlijkse perspresentatie. “De bands vragen zó veel geld.” Volgens De Limburger kost het affiche van Pinkpop 2018 zelfs zo’n 9 miljoen euro. Dat zal volgens Mr. Pinkpop alleen maar meer worden: “Het zou mij niet verbazen als tickets straks € 15 duurder worden.”

Grote namen

Het festival heeft met onder andere Pearl Jam, Foo Fighters, Editors en Snow Patrol grote namen op het affiche staan. Toch weet Jan Smeets het zeker: Bruno Mars wordt dé verrassing van Pinkpop 2018. “Dat wordt een groot feest, dat heeft hij al bewezen in de Ziggo Dome.”

Hij hoeft niet lang na te denken op welke act hij het meest trots is. “Pearl Jam natuurlijk,” lacht hij. “We hebben te vaak nét misgegrepen de afgelopen 18 jaar.” De rockers uit Seattle stonden in 1992 en 2000 al op het festival. Zelfs nu blijft de festivaldirecteur voorzichtig: “Ze moeten nog komen hé.”

Jubileumeditie

In 2019 vindt de 50e editie van Pinkpop plaats. Met een aantal acts wordt al druk onderhandeld: “Het is een hele zware klus, de prijzendruk is enorm. Het gaat heel erg duur worden.” Toch schept Mr. Pinkpop alvast hoge verwachtingen: “Iedereen wil er volgend jaar bij zijn, of het nou € 300,- of € 400,- wordt.”

De Limburger meldt dat het festival in 2019 een vierde dag zou kunnen krijgen. Aan hen vertelt Smeets: “Misschien dat het een dag langer gaat duren, maar daar moet je wel een vergunning voor hebben.”

Vorig jaar liet de festivalbaas al weten aan een reünie van The Police te werken. Wanneer Pinkpop 2019 plaatsvindt, is niet bekend. Pinksteren valt volgend jaar op 9 juni. Dat maakt het tweede weekend van juni 2019 alvast dé kanshebber.

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop 2018 vindt plaats van 15 t/m 18 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jesse J en Bløf een optreden geven. Tickets voor het hele weekend kosten dit jaar €220,-. Als je slechts een dagje wilt doen, kost dat je €100. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Tickets Kopen