Advertisement

Poster Spotting: mooie poster Reading & Leeds Festival 2018

Foto: Jen Oneill/Reading 2016

Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk bijna nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de meest leuke, interessante en realistische posters voor en laten we er ons ‘professioneel oog’ op los. Dit keer: Reading & Leeds Festival 2018!

Via een Snapchat-account dat namen voor Leeds Festival spot, kwam gister een nieuwe poster naar buiten. De festivals hebben à la minute nog geen namen naar buiten gebracht, maar lieten 3 februari op Facebook weten binnenkort met de eerste namen te komen. Wij nemen je mee in deze Poster Spotting en checken hoe realistisch deze is.

De Headliners

Met Foo Fighters, Arctic Monkeys en Kendrick Lamar zou het duo-festival zomaar de beste headlinercombo van 2018 kunnen hebben. Helaas is een optreden van Foo Fighters uitgesloten, omdat zij alleen in juni Europese festival- en stadionshows doen. Op de dagen van Reading & Leeds hebben zij shows in Cleveland en Indianapolis, Verenigde Staten.  Kendrick Lamar staat natuurlijk op 18 augustus wel op Lowlands, dus is in die zin al redelijk in de buurt van de UK. De Britse Arctic Monkeys touren aankomende zomer heel Europa door, maar Reading & Leeds festival staat nog niet op hun tourschema.

De Geloofwaardigheid

Met Pixies als subliner lijkt de maker de plank al flink mis te slaan, zij spelen in augustus in de VS. Ook is bekend dat Noel Gallagher in augustus onder andere in Japan te vinden is. Over Lorde is niet veel bekend in de zomermaanden na All Points East en Park Life. Dua Lipa is wel aangekondigd voor Lowlands. The Kooks & Wolf Alice staan op Sziget, dus die namen zouden erg goed kunnen aansluiten in Engeland.

Kanshebbers die in augustus nog weinig tot geen tourdata hebben en daardoor misschien wel kunnen aansluiten zijn: Portugal. The Man, King Gizzard & The Lizard Wizard. Ook acts als Jamie XX, Royal Blood en Jack Garrat hebben nog geen aangekondigde plannen rondom de festivals in augustus. De meeste namen zijn nog te vaag om echt uitspraken over te kunnen doen, dus we zullen moeten wachten tot Reading & Leeds ons verrast!

Reading & Leeds 2018


Reading & Leeds festival is een dubbelfestival dat jaarlijks in de gelijknamige steden plaatsvindt. Ze delen een line-up, alleen komen de artiesten op verschillende dagen naar de twee festivals. Vorig jaar hadden de festivals Kasabian, Muse en Eminem gestrikt. Het festival was daarbij volledig uitverkocht. Dit jaar vinden Reading & Leeds plaats op 24 en 26 augustus 2018. De eerste namen zullen volgens het festival snel komen.

Leeds Festival Logo

Leeds Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leeds, Verenigd Koninkrijk
Datum 21-25 augustus 2024
Tickets Kopen