De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: blackwave. op Rock Werchter!

Blackwave. bestaat inmiddels pas net een jaar; in februari 2017 brengt het Belgische hiphop duo de eerste single ‘Flow’ uit. De tweekoppige formatie bestaat uit producer Willem Ardui en rapper Jean Atohoun (artiestennaam Jay Walker) die elkaar tegen het lijf liepen tijdens een show van de vorige band van Ardui. De start van blackwave. vond echter pas later plaats op het wereldwijde web, waar Ardui ineens Jay Walker tussen de befaamde ‘gemeenschappelijke vrienden’ op Facebook zag staan. Walker maakte een couplet voor één van Ardui’s beats en zodoende sloeg de vlam in de pan. Eén van Belgisch grootste muzikale talenten is geboren: blackwave.

  • Wie: blackwave.
  • Wanneer: zaterdag 7 juli, 23.20 – 00.20
  • Waar: Rock Werchter, KluB C
  • Wat: hiphop met invloeden van jazz en soul

1. Het startschot van blackwave. met ‘Flow’

Blackwave. combineert jazzy beats van Willem Ardui met de soulvolle rapflow van Jay Walker. Dat dit een gouden combinatie is, weten we al vanaf dag één. De hiphopformatie dropt haar eerste videoclip op 10 februari 2017 en maakt daarmee de Belgische popjournalistiek enthousiast; het nummer belandt onder andere direct in de playlist van Studio Brussel. Invloeden van namen als Common, The Roots en Mos Def zijn duidelijk hoorbaar in de muziek van de Vlamingen. ‘Flow’ is tevens de eerste single van blackwave.’s eerste EP Mic Check. 

2. Van vrolijke hiphop tot zwoele soul met ‘Elusive’

Afgelopen zomer stond blackwave., zonder ook maar één verjaardag-kaarsje te hebben uitgeblazen, op vele festivals in thuisland België: Pukkelpop, Crammerock, Jour Tibour en Copacobana 2017. Een mooi begin, maar het volk smachtte naar meer. Dat kwam in de vorm van ‘Elusive’ en stelde absoluut niet teleur. Het hiphopduo bewijst van meerdere markten thuis te zijn. Naast de vrolijke hiphop die we van de Belgen gewend zijn, maakt het duo ook subtiele en soulvolle raps zoals in bovenstaande single. Wat hebben ze nog meer in petto? We gaan het zien op Rock Werchter.

3. De aftrap naar de toekomst op Eurosonic Noorderslag 2018

Van blackwave. kun je niet alleen genieten op een langspeelplaat. De band speelt vanaf dag één live met een band en krijgt daarmee lovende recensies van onder andere HUMO en DeMorgen. ‘Een Belgische hiphopformatie met veel potentie.’ De band mag zich daarom in januari dit jaar laten zien op showcase-festival Eurosonic Noorderslag. Blackwave. overtuigt, want de Belgen staan komende zomer op onder meer Rock Werchter, Zomerparkfeest en Waterpop 2018. Een hiphopfeestje dat je niet wil missen, dus put on your dancing shoes en op naar de Klub C op 7 juli!

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats. Komende zomer barst het Vlaamse festival van 5 tot en met 8 juli los. De komst van onder andere Pearl JamJack WhiteGorillazThe KillersFranz Ferdinand en Nick Cave & the Bad Seeds was al bekend. De kaartverkoop voor het festival is op dit moment in volle gang. Dagkaarten voor zaterdag en zondag zijn inmiddels uitverkocht.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van alle festivals? De Festileaks app voor iOS en Android is te downloaden in de App Store en Google Play.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.