De headliners van 2019: De 10 grootste geruchten op een rijtje

Foto: The Cosmopolitan of Las Vegas

De festivalzomer van 2019 duurt nog even, maar de voorpret kan niet vroeg genoeg beginnen. Bij Festileaks houden we altijd de geruchten voor je bij. Wie zien we in 2019 terug als headliners op festivals als Pinkpop, Rock Werchter, Sziget, Lowlands, Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole? Dit zijn (in willekeurige volgorde) de 10 grootste geruchten.

Coldplay

De laatste festivaltour van Coldplay dateert alweer uit 2011. Hoog tijd voor een nieuwe ronde langs de festivals dus. Het lijkt komend jaar te gaan gebeuren: diverse bronnen lijken zeker te weten dat de Britse band op een Spaans en een Italiaans festival zal staan. Zo meldt de Spaanse blog Rock Europa Radio dat de band achter Chris Martin volgend jaar op O Son Do Camiño in het Spaanse Santiago de Compostela staat. De blog meldt dat de contractonderhandelingen tussen het festival en de Londense band in een afrondende fase zitten. Tenslotte zegt de Italiaanse krant Corriere Della Sera dat Coldplay volgend jaar op een gloednieuw Italiaans festival zal staan: Rock In Roma Summer Fest.

Ed Sheeran

Foto: Ben Watts

Nog een naam die we met potlood kunnen noteren is Ed Sheeran. De tour voor zijn album Divide loopt al een tijdje, maar de Britse zanger heeft zelf bevestigd dat hij sowieso nog tot september 2019 op tour zal zijn. Precies lang genoeg om nog een aantal Europese festivals mee te pakken dus. Tijdens het slotinterview van Pinkpop 2018 met 3voor12 vroeg Atze de Vrieze aan Jan Smeets of Ed Sheeran niet iets voor de 50e Pinkpop is. De Pinkpop-baas antwoordde daarop met een mysterieuze “Misschien”.

The Cure

Met The Cure hebben we de eerste naam uit dit lijstje te pakken waar al optredens van bevestigd zijn. Op 16 maart staat de legendarische band op Festival Lawns in Johannesburg, om vijf dagen later door te reizen naar Kenilworth Racecourse voor een optreden. De grote plannen voor 2019, aldus zanger Robert Smith, en deze eerste bevestigingen beloven hopelijk veel goeds voor de rest van het jaar. Zien we The Cure in 2019 ook in Europa terug?

Foo Fighters

Pinkpop 2018 Foo Fighters
Foto: Bart Heemskerk

Dit jaar gaf Foo Fighters weer een knallende show op Pinkpop, een show die het Limburgse festival nog tegoed had van het gemiste optreden in 2015. En ook voor komend jaar zijn de geruchten weer in volle gang rondom de band van Dave Grohl. Zo zijn ze topfavoriet voor Reading 2019, maar ook gaan er geruchten dat de band een optreden zal geven op Jellyfish Festival in Ocean City, Maryland. Of beide geruchten waar zijn én of er weer een festivaltour van de Foo’s aankomt, moet nog blijken.

Florence + the Machine

Florence + The Machine

Een nieuwe plaat betekent bij Florence + The Machine eigenlijk bijna altijd dat er ook een nieuwe festivaltour aankomt. Op 29 juni kwam High As Hope, alweer het vierde studioalbum van Florence Welch en consorten uit. In maart 2019 komt de band al naar Nederland en België voor twee concerten in respectievelijk de Ahoy en het Sportpaleis. Daarna lijkt het tijd voor een vervolg op de het laatste festivaloptreden in de Benelux.

Metallica

Voor dit gerucht kijken we naar een oude bekende binnen de festivalwereld: de Franse radio-dj Francis Zégut. Hij staat bekend als een soort ‘festivalorakel’, omdat hij het wel heel vaak bij het juiste eind heeft wat betreft acts voor het komende seizoen. Eerder had wist hij al dat Iron Maiden en Hollywood Vampires op Hellfest 2018 zouden staan. Voor komend jaar zegt Zégut dat Metallica in mei 2019 op zal treden in Frankrijk, vlak voor het festivalseizoen dus! De band heeft aangekondigd dat ze deze maand de tour bekend zullen maken, dus we zullen ongetwijfeld snel zien of Zégut weer gelijk heeft, en of de band ook stops zal maken in Nederland en België.

Muse

muse
Foto: Kamiel Scholten

Op 9 november komt eindelijk een nieuw album van Muse uit. Simulation Theory is het eerste album van de band sinds Drones uit 2015. De eerste vier singles zijn al uitgebracht. Een goede reden dus om weer langs de festivals te gaan. De band bevestigde dat ze naar Europa zullen komen volgend jaar, maar het is nog niet bekend of dit om festivalshows of losse concerten zal gaan. Nog even afwachten dus.

Tame Impala

Tame Impala
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Festivaldirecteur Ide Koffeman van Down The Rabbit Hole noemde Tame Impala in ons festivalinterview de gedroomde headliner. Het lijkt erop dat deze droom wellicht in 2019 werkelijkheid kan worden. De band wil namelijk voor de zomer van 2019 de opvolger van Currents uitbrengen. Met de komst van dit nieuwe album mag er uiteraard worden gehoopt op nieuwe festivaloptredens, onder meer in Nederland en België.

The Police

Foto: Eric Ryan Anderson

In 1970 werd Pinkpop voor de eerste keer georganiseerd. Aangezien er geen pauze is geweest, betekent dat dat het alweer tijd is voor de 50e editie van Pinkpop. Er wordt groots uitgepakt, met mogelijk een extra festivaldag. En als het aan festivaldirecteur Jan Smeets ligt, proberen ze nóg iets hoger te grijpen om het extra speciaal te maken. De Pinkpop-baas heeft zijn pijlen namelijk op The Police gericht. “Of de heren daar zin in hebben, dat weet ik nog niet”, zegt de festivalbaas in PLT. “Het wordt achter de schermen voor mij gecheckt.” Ondanks kritische geluiden van kenners is Mr. Pinkpop hoopvol: “De vraag ligt nog steeds nadrukkelijk voor.”

P!nk

Lange tijd hebben fans gewacht totdat P!nk haar ‘Beautiful Trauma World Tour’ naar Europa zou brengen. Dat wachten lijkt volgend jaar eindelijk beloond te worden. De zangeres tweette namelijk in mei dat ze Europa ‘niet vergeten is’ en dat ze in de zomer van 2019 hierheen zal komen. Wanneer P!nk precies in Europa is en welke landen ze zal optreden moet nog bekend worden, maar dat ze tijdens het festivalseizoen in de buurt is lijkt een zekerheid.

Wil jij mee speculeren over de headliners van het komende festivalseizoen? Neem dan een kijkje op het Festileaks Festival Forum.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.