Het beste van week 48: Nieuwe namen voor Best Kept Secret, Foo Fighters naar Sziget en meer

901

Wat een week! Afgelopen dagen stonden weer bomvol festivalnieuws van Sziget, Pinkpop, Best Kept Secret en nog vele anderen. De line-ups beginnen zo langzamerhand wat vorm te krijgen. We pikken de belangrijkste zaken er tussen uit, dit is het beste van week 48!

1. Bon Iver  en meer naar Best Kept Secret 2019

Het was even spannend, maar na lang afwachten is dan ook de eerste naam voor Best Kept Secret 2019 bekend gemaakt. Niemand minder dan Bon Iver is de eerste headliner van het festival in Hilvarenbeek. Dat wordt lekker meezingen op de hits van z’n laatste album 22, A Million en hopelijk ook op zijn eerdere hits als ‘Skinny Love’. En daar bleef het niet bij. Het festival kondigde deze week namelijk nog vier nieuwe namen aan. Naast Bon Iver zullen Interpol, Mac Demarco, Cigarets After Sex en Kurt Vile & The Violators naar Hilvarenbeek afreizen.

2. Mumford & Sons, Tenacious D en meer naar Pinkpop 2019

Drie mooie namen komen Fleetwood Mac gezelschap houden in Landgraaf tijdens de komende editie van Pinkpop. Naast Mumford & Sons en Tenacious D komt namelijk ook George Ezra naar ons mooie landje gereisd om een showtje te geven.

3. Nieuwe namen voor Rock Am Ring en Rock Im Park

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Vorige week kondigde het dubbelfestival ook al een rits namen aan en daar komen er nu nog meer bij. Onder die eerdere namen waren bands als Slash ft Myles Kennedy, Three Days Grace en The Smashing Pumpkins. Nu komen daar Bring Me The Horizon, Kadavar, Left Boy, Adam Angst en Drangsal and Kovacs nog bij. Hiermee hebben de zusterfestivals al een mooie collectie aan namen weten te verzamelen.

4. Phil Collins op 20 juni in Goffertpark

Het kan bijna geen toeval zijn. Net nadat Netflix Nederland de klassieke Tarzan aanbiedt komt niemand anders dan Phil Collins met een aankondiging dat hij weer gaat touren. Op 20 juni doet de grammy winnende zanger/drummer ons land aan in het Goffertpark. De kaartverkoop is al gestart, dus blijf niet te lang twijfelen!

5. Central Park Festival strikt Kaiser Chiefs en De Jeugd Van Tegenwoordig

Voor de tweede editie van het Utrechtse festival zijn er een hele rits grote Nederlandse grootheden geboekt. Zo staan niet alleen De Jeugd en Douwe Bob op het podium, maar komen BLØF, Ronnie Flex & Deuxperience Band, Racoon en Di-rect naar de Domstad. De headliner is echter niet van Nederlandse bodem, die plek gaat naar niemand minder dan de Kaiser Chiefs.

6. Sziget bevestigd Foo Fighters en meer

Het was ook de week dat Sziget een hele rits namen bevestigde. Er zijn maar liefst 24 namen bijgekomen op het affiche. Hieronder zitten onder andere: Foo Fighters, Superorganism, IDLES, Florence and The Machine, The 1975, Martin Garrix en Twenty One Pilots.

7. Coldplay-fan ontdekt hint mogelijke tour Coldplay

Er gaan de laatste tijd al meerdere geruchten dat Coldplay weer op de bühne zal gaan verschijnen binnenkort. Een fan deed zelf wat onderzoek en ontdekte meerdere hints die deze geruchten nog wat extra kracht geven. Deze hints zaten verborgen in een aankondiging van het label van de band: Parlophone.

8. Grote namen voor Hellfest 2019

Daarnaast zijn er ook grote namen voor Hellfest 2019 in de maak. Zo bevestigde het festival afgelopen week ZZ Top en Kiss. Maar dat is nog niet alles want ook Lynyrd Skynyrd, Tool en Whitin Temptation komen langs in het Franse Clisson.

9. Brockhampton, Christine And The Queens en meer naar Roskilde 2019

Roskilde is ook aan het uitpakken en kondigde deze week o.a. Tears For Fears, Brockhampton, Jungle en Christine And The Queens aan. Dikke kans dat een van deze namen ook in Nederland of België te zien zal zijn, aangezien het Deense festival deels overlapt met Down The Rabbit Hole en Rock Werchter.

10. Nile Rogers, Live en anderen reizen naar Nederland voor Concert At Sea 2019

Het festival dat georganiseerd wordt door ons eigen Bløf kondigt de eerste namen aan. Naast de gebruikelijke hoeveelheid Nederlandse acts als Rondé, de Zeeuwse band zelf en De Jeugd Van Tegenwoordig zitten daar nu ook enkele internationale grootheden tussen. Zo komen Nile Rogers & Chic deze kant op, maar kunnen we ook gaan genieten van Live.

11. Pinkpop opent Gouden Tip competitie

Voor wie altijd al programmeur heeft willen voelen heeft Pinkpop ieder jaar de perfecte actie. De Gouden Tip competitie laat bezoekers drie suggesties aandragen van acts waarvan zij denken dat ze op het festival zullen staan. Als deze drie acts overeen komen met het uiteindelijke affiche maak je kans op weekendtickets.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Op festivals voel ik me goed want muziek zit me in het bloed. Liefhebber van van alles en nog wat. O.a. Guns N'Roses, Fleetwood Mac, Passenger, Rammstein, Stanley Clarke, My Baby, Stevie Wonder etc.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.