Onlangs bracht Mumford & Sons het vierde studioalbum Delta uit. Aankomende festivalzomer is de band te bewonderen op onder meer Pinkpop en Rock Werchter. Tijdens de shows zullen Marcus Mumford en co. waarschijnlijk veel nieuw werk gaan spelen, maar welke tracks wil jij eigenlijk horen?

Na het exclusieve festivaloptreden op Sziget 2018 werd ons geduld op de proef gesteld. Maar niet voor niks, want fans mochten onlangs een splinternieuwe langspeler verwelkomen: Delta. Hebben de nieuwe nummers zich inmiddels bij je favorieten geschaard?

Stem op de allerbeste tracks

Deze week kun je kiezen uit talloze kneiters van de vier langspelers die Mumford & Sons rijk zijn. Heb jij echte favorieten? Laat het ons nu weten in onderstaande poll. Je kunt zoveel stemmen uitbrengen als je wil, ontbrekende nummers toevoegen of zelfs een heel album overslaan. Zolang je maar niet vergeet bij elke slide op de stembutton te drukken. Go!

Mumford & Sons

Mumford & Sons

De Britse band Mumford & Sons heeft zich door de jaren heen bewezen als een absolute festivaltopper. Nadat de band in 2009 hun debuutalbum Sigh No More uitbracht, was hun folkrock lange tijd niet weg te slaan uit de hitlijsten. Hoewel de muziekstijl inmiddels wat is veranderd, blijft de band onverminderd populair.

De afgelopen jaren was de band een graag geziene gast op de Europese festivalweides. Zo deden de heren in 2017 een uitgebreide tour langs onder meer Lowlands en Pukkelpop. Afgelopen zomer stonden de Britten nog exclusief op Sziget. In 2019 is Mumford & Sons te vinden op PinkpopRock Werchter en Hurricane.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

In 2018 prijkten Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Over de jubileumeditie van volgend jaar is tot op heden weinig bekend, behalve de eerste headliner en tevens afsluiter, Fleetwood Mac. Het festival vindt in plaats in het Pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Pinkpop keek daarnaast nog naar een eventuele extra dag, om de 50e editie van het festival nog meer kracht bij te zetten. Dat lijkt er niet meer van te komen, nadat het festival gisteren de festivaldatum onthulde.

We hebben al mogen zien wat jullie wishlist is voor Pinkpop 2019, maar welke namen zullen daarvan werkelijk op de poster komen te staan? Speculeer nu mee op ons Pinkpop-forum.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.