Morgen komt er een einde aan het lange wachten en presenteert Lowlands de eerste lading namen voor hun inmiddels 27e editie. Via onze social kanalen vroegen we jullie festivalacts te nomineren, die jullie graag in Biddinghuizen zouden willen zien. We ontvingen honderden reacties en stelden op basis van jullie wensen de ideale poster voor Lowlands 2019 op!

Alle reacties zijn gelezen en de stemmen zijn geteld. Als het aan jullie ligt wordt de line-up aangevoerd door Foo Fighters, Tame Impala en Twenty One Pilots. Drie fantastische headliners, maar dat zijn niet de enige parels op de poster…

De ideale Lowlands 2019 affiche

Als we jullie poster mogen geloven, wordt het weer een onvergetelijke editie. Naast gewenste headliners Foo Fighters, Tame Impala en Twenty One Pilots krijgen ook The National, Childish Gambino, Biffy Clyro, The 1975, Lana Del Rey en Editors een mooie plek op de affiche.

Als we naar de kleinere festivalacts kijken zien we een mooi mix van diverse genres. Jullie wensen lopen uiteen van IDLES tot Parcels en van Grimes tot Deerhunter. Smullen geblazen!

Geloofwaardigheid

In hoeverre zijn jullie wensen te realiseren? Zowel Foo Fighters als Twenty One Pilots zijn reeds aangekondigd door Sziget, waardoor de kansen voor een passage op Lowlands hoog liggen. Ook Tame Impala is in de buurt; een dag voor de start van Lowlands heeft de band een optreden op het Franse La Route Du Rock gepland staan.

Maar er zijn ook kanttekeningen te maken. Zo is de kans erg klein dat Editors daadwerkelijk aangekondigd gaat worden, aangezien de band al voor Down The Rabbit Hole 2019 is geboekt. Ook lijkt Childish Gambino te veel gevraagd: hardnekkige geruchten spreken van een naderend einde van de carrière van Donald Glover’s alter-ego. In 2019 staan vooralsnog slechts twee Amerikaanse festivals op zijn agenda; Coachella en Broccoli City Festival.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2019 vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen. De organisatie maakt 30 januari de eerste acts bekend, met bijna alle headliners. Afgelopen jaar kon je genieten van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D..

Twijfel je nog een beetje, zo zonder acts op het affiche? Blik dan eens terug op het festival met onze Spotify-playlist of proef de sfeer door middel van de officiële aftermovie. In ons festivalrapport lees je alles over de ervaring van jouw medebezoekers.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.