Het is pas de vierde week van 2019 en opnieuw regent het festivalnieuws. En dat niet alleen. Onze razende reporters bezochten vorige week Eurosonic Noorderslag, waar we naast Festileaks-primeurtjes ook de nodige interviews hebben afgenomen. Je checkt dit alles en meer hieronder in Het Beste Van Week 4!

1. Eric van Eerdenburg: “Eerste namen Lowlands 2019 op 30 januari”

Yes, je leest het goed: de eerste namen voor Lowlands 2019 zitten eraan te komen. Hier zitten de meeste headliners al bij. Tijdens het interview weet festivaldirecteur Eric van Eerdenberg ook te vertellen dat de silent disco dit jaar nóg groter wordt, krijgen we meer insight over de duurzaamheid op het festival en wordt er gesproken over The New Normal’ line-up (met 50/50 man-vrouwverdeling).

2. Rowwen Hèze en duurdere consumptieprijzen voor Pinkpop 2019

Tijdens een lezing op het Bernardinuscollege in Heerlen maakte Jan Smeets bekend dat de consumptiemunten van Pinkpop 2019 duurder worden, zo valt te lezen op de Facebook pagina van Pinkpop Fans. De munten gaan dit jaar voor € 2,80 over de toonbank. Daarnaast kunnen we nog een oude band verwachten op de Fleetwood Mac-dag en verwelkomt het festival de Limburgse band Rowwen Hèze!

3. Zwarte Cross 2019: headliner afgesnoept door Lowlands en nieuwe namen

De gedroomde headliner die Zwarte Cross voor ogen had, heeft voor Lowlands gekozen. Dit vertelt de directeur van het festival in Lichtenvoorde aan Omroep Gelderland. Om welke artiest het hier precies gaat, dat weten we nog niet. Ook is het nog niet duidelijk of het festival al een vervanger voor deze droomact heeft weten te boeken. Wel heeft de organisatie 26 andere namen bekendgemaakt waaronder D-Wayne, Yung Felix en Bökkers zijn deze juli in de Achterhoek te vinden.

4. 50 jaar Pinkpop: Golden Earring toen en nu

Toen Golden Earring in 1970 de planken van het nieuwe festival Pinkpop betrad, had de band waarschijnlijk niet gedacht dat ze vijftig jaar later met dezelfde groep op hetzelfde festival zouden staan.  Tussendoor stonden de mannen van Nederlands meest iconische rockband nog een paar keer op ons oudste festival. Lees nu verder over het levensverhaal van het droomkoppel.

5. Appelpop 2019 strikt Racoon, Within Temptation en meer

De eerste namen voor het Tielse Appelpop zijn bekend. Bij deze eerste aankondiging zitten Racoon, Within Temptation, Kraantje Pappie, Douwe Bob, Rondé en Nielson. Kortweg, dat is nog eens een heerlijk uitje om gratis van te genieten!

6.Vijf redenen waarom we Taylor Swift op de festivals willen zien in 2019

Naast het vooruitblikken naar komende zomer is er natuurlijk ook altijd ruimte voor speculaties, geruchten en dromen. Deze week werpen we een blik op Taylor Swift. Jazeker, Taylor Swift. Hoewel deze artiest niet je typerende festivalbandje is, mag er niet ontkend worden dat vrouwelijke popsterren anno 2019 een opmars maken binnen de festivalwereld. Dua Lipa deed het vorig jaar al, Ariana Grande staat als headliner op de komende editie van Coachella en ga zo maar door. We leggen je uit waarom Taylor verdomd goed op de festivalweide past.

7. Pearl Jam werkt aan nieuw album

Het elfde studioalbum van Pearl Jam zit eraan te komen! Dit weet gitarist Stone Gossard aan Rolling Stone te vertellen. In het interview geeft de artiest aan dat ze middenin het proces zitten. Echter weet bassist Jeff Ament hierop aan te vullen dat het nog even kan duren voordat het album op de planken ligt. “Het is voor ons een kwestie van dat we met elkaar in een kamer gaan zitten voor zes weken.”

8. Song Birthday: ‘1979’ van Smashing Pumpkins is 23 jaar oud!

Komende zomer speelt The Smashing Pumpkins eindelijk weer in Europa, maar voor nu gaan we even terug naar 1996. Op 23 januari van dat jaar bracht de band de tweede single van het album Mellon Collie and the Infinite Sadness uit. ‘1979’ zou één van hun allergrootste hits worden.

9. Drie gloednieuwe festivaldilemma’s

We kijken alweer reikhalzend uit naar de festivalzomer, maar de festival lifetyle is niet alleen maar rozengeur en maneschijn… Een nieuw festivalseizoen betekent ook nieuwe festivaldilemma’s. Wij stellen jullie beslissingsvermogen alvast op de proef met drie pittige dilemma’s. Wat zou jij kiezen: meerdere kleine festivals vs. één superfestival?

10. Festileaks 50: nieuwe muziek van o.a. Foals, Vampire Weekend en The Killers

Er staat weer een kakelverse Festileaks 50 weer voor je klaar! In de bijgewerkte playlist kunnen jullie nu genieten van splinternieuw materiaal van Foals, Vampire Weekend, The Killers, Balthazar en meer. Meer behoefte aan wat ouder werk voor een vliegende start van de week? Check dan de speciale playlist F*ck Blue Monday 🙂, een verzameling van 200 blije nummers.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het daarom lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Want elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en leukste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.