Het beste van week 12: elke dag Lowlands en de virale momenten van Pinkpop

Lowlands 2018 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Vorige week ging Pinkpop met alle aandacht lopen, deze week was Lowlands de ster van de show. Daarnaast was er ook goed nieuws voor fans van The Cure en Zwarte Cross.

1. Drukke week voor Lowlands 2019

Lowlands vuurde deze week elke dag een naam op ons af. Maandag kregen we met James Blake al een topnaam, de andere dagen werden The Vaccines, Lil Uzi Vert, Bodega en Eskorzo aan de affiche toegevoegd.

2. Nieuw album The Cure

Na 11 jaar krijgen we eindelijk een nieuw album van The Cure. Veel is er nog niet over bekend, maar de band liet deze week weten dat de langspeler al klaar is. We kunnen dus elk moment nieuwe muziek verwachten. Wil jij je kennis over hun vorige albums testen? Doe dan onze lyrics quiz!

3. De virale momenten van Pinkpop

Veel meer dan een paar seconden is er niet nodig voor eeuwige internetroem, dat heeft Pinkpop al meermaals bewezen. Foto’s en filmpjes gaan razendsnel de wereld rond en voor je het weet kent iedereen je als ‘die kerel die een pint bier ving‘.

4. The Strokes naar Lollapalooza Chicago 2019

Daar zijn The Strokes weer. Ieder jaar zijn er geruchten over hun langverwachte terugkeer naar Europa, vooral na een eventuele aankondiging op een ander continent. Dat is nu weer het geval, maar gaan we ze nog ergens in Europa zien?

5. De ontdekkingen van Sziget 2019

Sziget 2019 krijgt maar liefst 8 headliners. Heel vet natuurlijk, maar onder de kleine namen zitten nog een hoop parels verstopt. Wij sommen op welke kleine bands misschien wel dé verrassingen van Sziget kunnen worden.

6. 26 nieuwe namen voor Zwarte Cross 2019

Met onder andere White Lies krijgen we natuurlijk een hoop muzikale toevoegingen, maar er is ook versterking op andere culturele vlakken. Zo reizen Brigitte Kaandorp en De Speld Live! af naar Lichtenvoorde.

7. Balaton Sounds presenteert nieuwe namen

Paul Kalkbrenner en Dubfire voeren de nieuwe serie namen aan, maar check zeker alle toevoegingen. Een ding is duidelijk: het wordt weer dansen geblazen aan het Balatonmeer.

8. De geheime plekjes van Sziget 2019

Niet alleen op de affiche zijn er verborgen parels te vinden op Sziget, ook op het terrein valt er wat te ontdekken. Door de juiste DIXI uit te kiezen kan je toiletbezoek veranderen in een fuif en als je geen opvang vindt voor je kinderen, drop je ze gewoon in de Szigetcrèche.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en/of leukste content van de afgelopen week.