Voor de vijfde dag op rij maakt Lowlands een nieuwe naam bekend. De organisatie voegt vandaag de zevenkoppige Spaanse ska-band Eskorzo toe aan de line-up.

Het affiche van het festival in Biddinghuizen wordt met de aankondiging van Eskorzo weer een beetje verder ingevuld. Eerder deze week werden James Blake, The Vaccines, Lil Uzi Vert en Bodega al gepresenteerd.

De vijf toevoegingen van deze week scharen zich bij headliners Twenty One Pilots en Tame Impala. Ook The Prodigy zou het festival dragen, maar de band heeft alle geplande shows gecanceld na het overlijden van frontman Keith Flint.

Eskorzo

Eskorzo is een zevenkoppige Spaanse band. De groep mixt invloeden van reggae, rock, ska, cumbia en afrobeat met elkaar en dat zorgt voor een uiterst dansbare combinatie. De feestbeesten hebben inmiddels maar liefst zeven albums vanaf 1998 uitgebracht. Alerta Canibal uit 2017 is de meest recente langspeler.

Vooralsnog is de show op Lowlands het enige optreden van de band buiten Spanje en Portugal.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. De eerste namen zijn al bekend: onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots en The National zullen een optreden geven op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht.

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.