Het Beste Van Week 13: Nieuwe namen Lowlands 2019, Down The Rabbit Hole bijna uitverkocht en meer

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Afgelopen week stroomden de namen voor Lowlands opnieuw binnen, completeerden zowel Paaspop als Dour de affiches en kwam Rammstein met nieuwe muziek. Daarnaast was er nieuws rondom Down The Rabbit Hole en blikten we terug op het afscheid van Swedish House Maffia. Je leest alles in het beste van week 13!

1. Een gloednieuwe aflevering van de Festivalpodcast

Ook deze week kun je weer luisteren naar een splinternieuwe aflevering van de Festivalpodcast! Naast het festivalnieuws van de afgelopen tijd komen onder meer het nieuwe Hongaarse festival The Great Yonder, de zusterfestivals Reading & Leeds en festivalsensatie Janelle Monáe aan bod.

2. Lowlands 2019 bevestigt de komst van Donnie en meer

Ook deze week bleef Lowlands maar met namen komen. Iedere ochtend maakte het festival één act bekend. Naast Donnie werden onder andere Tamino, Colin Benders en Clairo aangekondigd.

3. Winactie: Maak kans op 2 festivaltickets voor Lollapalooza Berlijn

Wil jij deze zomer naar Lollapalooza Berlin, met optredens van onder meer Kings Of Leon, Swedish House Maffia, Twenty One Pilots en Martin Garrix? Laat dan via onze socials weten met wie en waarom je graag naar het festival wilt en wie weet win jij die tickets wel! Maar aarzel niet te lang, want vandaag is de laatste dag dat je nog mee kan doen.

4. Line-up Paaspop 2019 compleet

Over drie weken is het zover: Paaspop 2019! Daarom was het afgelopen week hoog tijd voor de laatste namen voor het festival. De organisatie vervolledigde het affiche met onder meer Danny Vera en Pip Blom.

5. Nieuwe muziek van Rammstein

Het laatste album van de Duitse metalsensatie Rammstein, Liebe Ist Für Alle Da, stamt alweer uit 2009. Maar tien jaar later komt daar dus verandering in. Afgelopen dinsdag teasde de band een video en twee dagen later verscheen de eerste single van een nieuw album. Op 17 mei ligt de plaat, genaamd Rammstein, in de schappen.

6. Poll: De populairste headliners van 2019

Een aantal maanden geleden stelden we jullie de vraag welke headliners jullie voor 2019 op het oog hadden. Inmiddels zijn we een tijd verder en krijgen de festivalaffiches steeds meer vorm, daarom deden we de oefening opnieuw. Dit zijn de resultaten.

7. Dour completeert de line-up met onder meer Cypress Hill

Ook voor Dour was het deze week tijd om de laatste namen bekend te maken die komende zomer naar België afreizen. De organisatie maakte het affiche compleet met onder meer Cypress Hill en Vince Staples.

8. Down The Rabbit Hole bijna uitverkocht

Wie van plan is naar Down The Rabbit Hole te gaan, maar nog geen tickets heeft, moet snel zijn. Afgelopen maandag maakte de organisatie van het festival bekend dat 85% van de tickets verkocht zijn.

9. Onderaan de Down The Rabbit Hole-poster: maak kennis met Rolling Blackouts Coastal

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan De Poster’ laten we je kennis maken met de kleinere namen van komende festivalzomer. Deze week in de spotlight: Rolling Blackouts Coastal Fever op Down The Rabbit Hole!

10. 24 maart 2013: Swedish House Maffia neemt afscheid op Ultra Music Festival

Afgelopen zondag was het precies vijf jaar geleden dat Swedish House Maffia afscheid nam van het publiek. Dat deden ze op het Ultra Music Festival in Miami, dat ook dit weekend weer in volle gang is.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en/of leukste content van de afgelopen week.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.