Lowlands 2019 strikt Tamino

Tamino Colin Greenwood

Ook in het weekend slaat de klok elf uur. Al twee weken achter elkaar presenteert Lowlands een nieuwe act om 11u en zo ook vandaag. Het festival in Biddinghuizen verwelkomt ditmaal de Belgische zanger Tamino.

Het affiche wordt op deze manier beetje bij beetje verder ingekleurd. Eerder deze week kondigde de organisatie onder meer Donnie, Black Midi en Camo & Krooked aan. Deze acts voegen zich bij headliners Tame Impala en Twenty One Pilots.

Het festival had hiernaast de hoogste spot voor The Prodigy gereserveerd. Dit optreden gaat niet door, vanwege het plotselinge overlijden van zanger Keith Flint. Het is op dit moment nog niet bekend wie de vervanger is van The Prodigy.

Bekijk hieronder de officiële bekendmaking van Tamino:

Tamino

Foto: Ramy Moharam Fouad

De 22-jarige Tamino-Amir Moharam Fouad wist twee jaar geleden door te breken. In 2016 werd hij door Het Zesde Metaal uitgenodigd voor een intieme Radio 1-sessie. Die waren meteen onder de indruk van zijn eerste single ‘Habibi’. In 2017 deed de Vlaams-Egyptische singer-songwriter mee met De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Hij kreeg daar de bijnaam van de Belgische Jeff Buckley, omdat zijn stemgeluid erg lijkt op dat van de inmiddels overleden Buckley. De onheilspellende nummers van Tamino zouden zo opgenomen kunnen zijn in een donkere bar.

Voor meer informatie over Tamino kun je ook dit artikel van vorig jaar lezen. We hebben hierin de Belgische zanger verder onder de loep genomen in verband met zijn optreden op Down The Rabbit Hole 2018.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. Een groot deel van de namen is al bekend. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalJames Blake en The Vaccines geven een optreden op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht.

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel