Kun jij ook niet wachten tot Sziget 2019, dan hebben wij hier de tip. Woensdag 8 mei vindt in Utrecht de Pre-Party of Freedom plaats. Tijdens dit evenement kom je alvast helemaal in de stemming voor het festival in Boedapest.

Tijdens de Pre-Party of Freedom voeren verschillende Sziget-experts het woord om je te vertellen over alle geheimen die het festival kent. Je maakt tijdens deze pre-party ook nog eens de kans om tickets voor het festival te winnen. Uiteraard staat deze dag verder helemaal in het teken van de muziek tijdens de komende editie.

De toegang tot de pre-party is helemaal gratis, maar kaarten zijn alleen te winnen. Wil je bij het kleine gezelschap op de Pre-Party of Freedom horen, houd dan Festileaks goed in de gaten. Binnenkort geven wij tickets weg voor de pre-party. Ook zijn er kaarten te winnen via de social media van Sziget.

The Pre-Party of Freedom vindt plaats op 8 mei in Ekko, Utrecht. Toegangskaarten voor de pre-party zijn alleen te winnen.

Via Festileaks naar Sziget

Wil je graag naar Sziget, maar heb je geen kaarten? Geen probleem: Festileaks geeft kaarten weg voor het Hongaarse festival!

Heb je al kaarten en wil je alvast het ultieme Hongaarse festivalgevoel ervaren, check dan de 25 onvergetelijke momenten uit de Sziget-geschiedenis. Dit jaar worden de onvergetelijke momenten verzocht door acts als Foo Fighters, Twenty One Pilots, Ed Sheeran. Ook staan er een heleboel verrassende namen op het affiche die je zeker wil ontdekken.

Sziget 2019

Sziget Elrow
Foto: elrow (Sziget 2018)

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Dit jaar staan onder meer Ed SheeranFoo Fighters, Florence + The Machine en Post Malone op de bühne.

Ter voorbereiding op de editie van dit jaar hebben we voor jou de zeven meest verrassende acts die je moet zien op een rij gezet. In ander artikelen vertellen we je over de 25 onvergetelijke momenten uit de geschiedenis van het festival wat je kunt verwachten van headliner Twenty One Pilots.

Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toeging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport. Tickets voor het festival zijn te koop via de website. Helaas zijn de dagtickets voor Ed Sheeran al uitverkocht.

Luister ook naar onze Spotify-playlist van het festival:

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.