Het beste van week 18: Blokkenschema’s van Rock Werchter en Roskilde, herpes op Coachella, processierupsen en meer

Courtesy of Coachella

Het is mei en de eerste festivals zijn alweer achter de rug. Dit zorgde voor heel wat nieuws van het festivalterrein, maar ook de aankomende festivals hebben nog genoeg te melden. Wat er de afgelopen week allemaal gebeurde, lees je hier in ‘Het beste van week 18’!

1. 10 onmisbare acts op Mañana Mañana 2019 volgens hoofdboekers Elianne Weijers en Ilja Vaags

Wie kent de line-up nou beter dan de programmeur? Waarschijnlijk niemand. Dus bij wie moet je zijn voor de beste tips? Juist. We vroegen de hoofdboekers van het zusje van de Zwarte Cross om advies.

2. Het Festival CV van White Lies: “Het leek wel een scene uit de film Apocalypse Now”

Na de CV’s van Whitin Temptation en De Staat is het deze week de beurt aan White Lies. Drummer Jack vertelt over zijn mooiste ervaringen en licht het tipje van de sluier van hun komende tour op.

3. Uitbraak van herpes op Coachella 2019

Meestal wil je je zoveel mogelijk herinneren van een festival. Maar 1100 bezoekers van Coachella hebben door een herpes uitbraak wel iets heel blijvends opgelopen. Voor anderen was de epidemie juist weer een bron van vermaak, zo stond het internet vol met scherpe opmerkingen.

4. ‘Disintegration’ van The Cure blaast dertig kaarsjes uit

Van sommige albums kan met recht gezegd worden dat ze tijdloos zijn. Disintegration is daar een van. Deze week blies het album 30 kaarsjes uit. Een leeftijd die ook erg belangrijk is geweest bij zijn ontstaan…

5. Rock Werchter 2019 maakt blokkenschema en extra namen bekend

Het Belgische festival kwam deze week met haar blokkenschema op de proppen. En alsof dat nog niet genoeg was voegde ze er ook nog eens acht nieuwe acts aan toe. Puzzelen maar!

6. Pinkpop presenteert de speciale Brand bierblikken voor 50e editie

Speciaal voor de jubileumeditie van Pinkpop komt sponsor Brand Bier met nieuwe bierblikken. Op de blikken staan zes posters van de afgelopen 49 edities. Die kunnen zo in je Pinkpopverzameling!

7. Processierups bedreigt festivalseizoen 2019

Slecht nieuws voor festivalgangers, door het droge en warme weer komen er dit jaar waarschijnlijk 3x zoveel processierupsen als vorig jaar. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor festivals in Nederland.

8. Best Kept Secret 2019 maakt food line-up compleet

Voor sommigen is een festival meer dan alleen muziek en liters bier. Zo kijken er veel mensen net reikhalzend uit naar de foodtrucks als naar de headliners. Voor Best Kept Secret is het hoge woord er in ieder geval uit en kan je je menu alvast samenstellen!

9. Sziget 2019 maakt programma Music Box stage bekend met Town of Saints

Deze week maakte het Hongaarse festival nog een rits namen bekend voor op het Music Box podium. Onder de 22 namen zit het Groningse folkduo Town of Saints en de Amerikaanse Rayland Baxter.

10. Roskilde presenteert laatste 10 acts en tijdschema

Niet alleen Rock Werchter, maar ook het Deense festival Roskilde kwam deze week met het blokkenschema. Ook werden onder andere Death Grips en Empire of the Sun aan het programma toegevoegd.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en/of leukste content van de afgelopen week.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.