Het grote puzzelen voor Rock Werchter 2019 kan beginnen. Het blokkenschema van het Vlaamse festival is vandaag bekendgemaakt. Daarnaast pakt de organisatie nog een keer uit door, boven op de complete line-up, onder andere Mogwai en Black Box Revelation bekend te maken.

Met acts zoals Muse, P!NK, Mumford and Sons, Florence + The Machine, The Cure en Tool op het affiche kunnen festivalgangers hun hart ophalen. Hoe laat en hoelang de acts te zien zijn is nu ook bekend. Check hier de timetable.

Ook zijn er nog meer namen in te delen in het schema. Met onder andere Mogwai en Zwangere Guy pakt het festival nogmaals uit op de afgeronde affiche. Bekijk hieronder alle nieuwkomers.

  • Mogwai
  • Black Box Revelation
  • Zwangere Guy
  • Miss Angel
  • Palac
  • Geike
  • The Vintage Caravan
  • Georgia

Wil je nog naar Rock Werchter dit jaar? Dan moet je er snel bij zijn. Kaarten voor de zaterdag zijn al uitverkocht. Vrijdagtickets zijn ook niet meer beschikbaar. Weekendtickets en kaarten voor de andere losse dagen zijn nog wel verkrijgbaar.

Vanaf volgend jaar gaat er wat veranderen op het Vlaamse evenement. In 2020 is het voor festivals in Vlaanderen namelijk niet meer toegestaan om drinken in plastic wegwerpbekers te serveren.

Niet alleen het Belgische festival heeft de timetable rond. Andere festivals hebben het blokkenschema ook onthult. Met de bekendmaking van de blokkenschema’s vormen zich ook altijd lastige dilemma’s. Zo zorgen de timetables voor Best Kept Secret en Sziget voor lastige clashes.

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Photo: Festileaks

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van onder meer The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons is het affiche van het Belgische festival rond.

Wil je weten hoe het vorig jaar was op het Belgische festival? Check dan alles over de afgelopen editie in het Festivalrapport.

Wil je alvast in de stemming komen voor het festival? Beluister dan ook onze Spotify-playlist van het festival.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.