Advertisement

Roskilde presenteert laatste 10 acts en tijdschema

Death Grips

Roskilde presenteerde vandaag 10 nieuwe namen, waarmee de line-up van het festival rond is. Onder hen bevinden zich Death Grips en Empire of the Sun. Het tijdschema werd daarnaast ook vrijgegeven.

Onder de nieuwe namen bevinden zich onder andere Death Grips, Spleen United en Empire of the Sun. Een volledig overzicht vind je hieronder. Deze acts voegen zich bij de reeds bekendgemaakte artiesten, zoals Chance the Rapper en Vampire Weekend. Eerder communiceerde het festival al dat de line-up rond was, maar klaarblijkelijk had de organisatie toch nog een aantal verrassingen in petto.

  • Death Grips
  • Empire of the Sun
  • Spleen United
  • Amyl and the Sniffers
  • Aurora
  • cupcakKe
  • Džambo Aguševi Orchestra
  • Fontaines D.C.
  • Shame
  • Sidney Gish

Bezoekers van het Deense festival kunnen vanaf vandaag tevens van start met hun festivalplanning. In het tijdschema staat namelijk precies vermeld welke acts wanneer en waar te zien zijn. Helaas is dit nooit geheel zonder clashes, zo spelen The Cure en Marina tegelijkertijd op de zaterdag.

Death Grips

De muziek van Death Grips wordt geschaard onder de industriële/experimentele hiphop en elektropunk. De Amerikaanse band werd opgericht in 2010 en bestaat uit drie leden: MC Ride, Zach Hill en Andy Morin. Het meest recente album van de band is getiteld Year of the Snitch en kwam uit in 2018. Het trio staat bekend om hun eigenzinnige sound en energieke optredens, wat hen een geliefde act maakt op festivals.

Aanstaande zomer staat de band onder andere op Best Kept Secret, Dour en Pohoda Festival.

Roskilde 2019

Roskilde Festival 2018
Photo: Niek Bosma / Festileaks

Roskilde is sinds 1971 een van de grootste Europese muziekfestivals, met dank aan zijn consequent ijzersterke line-ups. Afgelopen editie was het festival met headliners als EminemGorillaz en Bruno Mars helemaal uitverkocht.

Aankomend jaar vindt het evenement plaats van 29 juni tot en met 6 juli 2019 in Roskilde, Denemarken. Met de bevestigingen van onder meer The Cure, Bob Dylan, Travis ScottRobyn en Christine And The Queens zijn alle namen bekend. Overtuigd? Koop dan nu snel jouw ticket. De zaterdag is helaas al uitverkocht, naar verwachting duurt dit voor de andere ticketsoorten ook niet meer lang meer. Voor meer informatie check je de officiële website.

Ben je een echte liefhebber van headliner The Cure en denk je alle songteksten uit je hoofd te kennen? Doe dan mee aan onze Lyrics Quiz van de band. Vorige maand maakte de band van zanger Robert Smith tevens bekend dat het nieuwe album af is. Er is dus een goede kans dat je tijdens het optreden op Roskilde nieuwe songs gaat horen.

Benieuwd geworden naar het festival? Check dan ons Facebook-album met sfeerimpressies of het Festivalrapport van afgelopen editie.

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2024

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 3-6 juli 2024
Line-up
SZA
Doja Cat
Skrillex
SZA, Doja Cat, Skrillex +64 meer
Tickets Kopen