De processierups komt dit jaar waarschijnlijk sterker terug dan ooit . Kenniscentrum Eikenprocessierups vreest voor drie keer zoveel rupsen als vorig jaar. De gevolgen van een aanraking met de brandhaartjes van een processierups zijn uiterst vervelend.

Dit meldt Algemeen Dablad vandaag. Volgens de krant heeft het hierboven genoemde kenniscentrum de verschillende instanties, zoals de GGD en andere gezondheidsdiensten, bijeengeroepen om te komen tot een bestrijdingsplan. Door het mooie weer van de laatste maanden ontstaat de ideale leefomgeving voor de processierups. Men verwacht dat de gevreesde brandhaartjes de komende twee à drie weken ontstaan. Blootstelling hieraan zorgt voor symptomen als huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk.

Vorig jaar zorgde de processierups al voor de nodige problemen bij festivalgangers op Best Kept Secret en Rock Werchter. Pinkpop had de zaken beter op orde en trof tijdig maatregelen. De organisaties hebben dit jaar nog niks laten horen over eventuele preventieve acties tegen de rupsenplaag.

Best Kept Secret 2019

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Best Kept Secret vindt dit jaar plaats in het laatste weekend van mei en begin juni. Op 31 mei, 1 en 2 juni 2019 strijkt het festival neer in Hilvarenbeek. Bon IverKraftwerk en Christine and the Queens zijn de headliners van dit jaar. Om alvast in de stemming te komen, hebben we de hoogtepunten van de eerste festivalshow van Christine and the Queens eens op een rijtje gezet. Verder behandelen we tien lastige clashes uit het blokkenschema van dit jaar en je kunt ook de Personality Quiz doen om te checken welke (sub-)headliner jij bent.

Tickets voor het festival zijn al in de voorverkoop. Kaarten voor een weekend feest kosten je € 158,-. Voor één dag betaal je € 85,-. Meer informatie over het festival vind je op de website.

Check uiteraard ook de door ons gemaakte Spotify-playlist van het festival:

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.