Treinstakingen en processierups bedreigen Rock Werchter 2018

Rock Werchter 2017
Photo: Jokko

Rock Werchter-gangers opgelet. Diverse Belgische vakbonden zijn van plan om een staking van 24 uur te houden op 4 juli. Tegelijkertijd lijken de processierupsen ook toe te slaan op de campings van het festival.

Met de treinstakingen worden Rock Werchter-gangers mogelijk hard getroffen. 4 Juli is namelijk de woensdag voor het festival. Dit is de dag dat veel feestvierders hun tent al komen opzetten. De staking loopt mogelijk door tot donderdag 5 juli, de eerste festivaldag. Dit kan zorgen voor nog meer problemen. Als je van plan bent om met met de trein te reizen, dan moet je het nieuws rondom de stakingen de komende weken goed in de gaten houden.

Processierups

Ook in België laat de processierups van zich horen. Rondom de campings van Rock Werchter zijn al dertig haarden met de rupsen gespot, zo geven omwonenden aan aan Het Nieuwsblad. Het gemeentebestuur laat weten de klachten rondom de rups serieus te nemen. Zo zal er onder meer een externe specialist worden ingehuurd om de situatie te onderzoeken.

Ook kampeerders die naar TW Classic komen moeten opletten. De processierups is ook op deze campings aangetroffen. Symptomen zijn onder meer jeuk, een branderig gevoel en duizeligheid. De festivals in Werchter zijn niet de enige die met de problemen kampen. Pinkpop trof deze week al maatregelen tegen de processierups.

Rock Werchter 2018

Rock Werchter

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats. Komende zomer barst het Vlaamse festival van 5 tot en met 8 juli los. Headliners voor de komende editie zijn Pearl JamJack WhiteGorillazThe KillersFranz Ferdinand en Nick Cave & the Bad Seeds. Tickets voor het festival zijn nog verkrijgbaar. Dagkaarten voor de zaterdag en de zondag zijn inmiddels wel uitverkocht, maar er is een wachtlijst geopend. Ook zijn campingtickets voor The Hive Resort en The Hiveinmiddels uitverkocht. Meer informatie over Rock Werchter vind je op de officiële festivalwebsite.

ROCK WERCHTER TICKETS

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die tot nu toe aangekondigd zijn!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen