‘Duncan Laurence vervangt First Aid Kit op Pinkpop 2019’

De vervanger van First Aid Kit op Pinkpop is vandaag bekendgemaakt door De Limburger. Duncan Laurence staat over enkele weken op het Limburgse festival.

Door medische redenen moesten de dames van First Aid Kit hun volledige tour cancelen. Hier viel ook het optreden in Landgraaf onder. Het dagblad kondigt vandaag aan dat Duncan Laurence de dames vervangt.

First Aid Kit was helaas niet de enige band die hun optreden op het festival moest afzeggen. Eerder maakte Izzy Bizu al bekend niet op te kunnen treden in Landgraaf. Zij wordt vervangen door Boef.

Ondertussen heeft ook de organisatie van Pinkpop de komst van de Songfestivalwinnaar officiëel bekend gemaakt. Bekijk de bevestiging hieronder.

Duncan Laurence

Duncan Laurence is dé held van het Eurovisie Songfestival 2019. De Nederlandse favoriet voor de overwinning kwam, zag en overwon. Met zijn inzending ‘Arcade’ liet hij onder meer Italië, Rusland en Zweden achter zich. Komend najaar is de zanger te zien in zowel Europese als Nederlandse poppodia en in maart doet hij een show in de Ziggo Dome. Pinkpop-gangers kunnen hem dus al eerder dan dat aan het werk zien.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Dit jaar viert Pinkpop zijn vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. De kaartverkoop verloopt voorspoedig. In het eerste verkoopweekend zijn er namelijk 60.000 tickets verkocht. Verdere informatie over tickets en meer vind je op de website.  

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Limburgse festival? Check in ons festivalrapport wat bezoekers van de afgelopen editie vonden. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan.

Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen