De 10 must-see’s en must-do’s van Rock Werchter 2019

4981
Rock Werchter 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Een week vroeger dan normaal schiet Rock Werchter deze donderdag uit de startblokken. Zoals altijd met een ijzersterke affiche, maar dit jaar ook met een hittegolf. Wij schuiven tien dingen naar voor die je zeker moet zien en doen op Rock Werchter 2019.

1. Het unieke optreden van Muse

Photo: Ben Houdijk

Muse trekt door Europa, maar Rock Werchter is het enige festival dat erin geslaagd is de band te strikken. Voor één keer verlaten de Britten de stadia en gaan ze weer naar de vertrouwde festivalweide. Het is dan ook nu hét moment om daarvan te profiteren. Met hun spectaculaire shows is de band bijna te groot geworden voor festivals, dus ga kijken nu het nog kan.

2. Leer Raleigh Ritchie kennen

Voor elk festival tippen we een paar namen laag op het affiche staan. Bands die net begonnen zijn aan hun veroveringstocht, maar die over een paar jaar misschien tot de wereldtop behoren. Voor Rock Werchter stelden we jullie voor aan Raleigh Ritchie. De acteur van ‘Grey Worm’ uit Game of Thrones timmert aan een muzikale carrière en stelt donderdag zijn debuutalbum voor in de KluB C.

3. De verrassingen van The Slope

Rock Werchter 2018
Photo: Festileaks

Het is nog altijd wennen aan het vierde podium van Rock Werchter, maar The Slope is een fantastische aanwinst. Onder het uitkijkpunt kun je kijken naar jong talent en nieuwe projecten die willen bewijzen dat ze hun plek op een van de grootste festivals van Europa waard zijn. Zo vind je hier komende editie Black Honey, Barn Courntey en de nu al legendarische Donny Benét.

4. Ga naar de apero

Bij warm weer kan een lekker aperitiefje heerlijk verfrissen. Gelukkig heeft Rock Werchter daar in 2017 iets voor bedacht: Apero! De ‘Apero’ stand is goed verstopt, maar enorm de moeite waard. Bij de North West Walls geniet je tussen 12:00 en 22:00 van de lekkerste cocktails en speciaalbiertjes.

5. Bekijk de North West Walls

Rock Werchter 2018
Photo: Festileaks

Apero is niet de enige reden om naar de uithoek van het terrein te gaan. De North West Walls zijn een project van Arne Quinze en staan ondertussen al voor de zesde keer op Rock Werchter. De opeengestapelde containers veranderen elk jaar van look, met elk jaar nieuwe talentvolle kunstenaars die er hun ding mee mogen doen.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

6. Zoek de betere eetstandjes

Delicious food is easy to find at Rock Werchter 2019. Have a healthy salad, some spicy tacos or a pizza straight out of…

Geplaatst door Rock Werchter op Donderdag 20 juni 2019

Je kan natuurlijke allerhande frituursnacks en pizza’s krijgen op het terrein, maar als je weet waar te zoeken, vind je ook de eetstandjes die net dat tikkeltje verder gaan. Zo is er een bbq-stand waar de pulled pork vers van het vuur komt en is er natuurlijk de Würst stand met de ‘haute dogs’ van tv-kok Jeroen Meus.

7. Straal in de nieuwe merchandise

The Rock Werchter 2019 collection is here! Exclusively available at the merchandise booths during Rock Werchter.New:…

Geplaatst door Rock Werchter op Zaterdag 15 juni 2019

Nieuw festival, nieuwe collectie! Er zijn naast de kleren van Rock Werchter natuurlijk ook de merchandise van de optredende artiesten. Scoor dus een goed shirtje en maak je festivaloutfit compleet. Dit jaar kan je je aankopen laten opsturen, zodat je er niet mee moet sleuren.

8. Geniet als kampeerder van The Hive

Last call for The Hive Resort packages. Please note that sales for The Hive Resort end this Sunday at noon. A few…

Geplaatst door Rock Werchter op Vrijdag 21 juni 2019

Jarenlang heeft de organisatie zelf geen camping uitgebaat, maar een paar jaar geleden kwam daar met The Hive verandering in. Sindsdien is het dé place to be voor de luxueuzere camping, mét afterparties. De laatste tickets zijn nog beschikbaar dus wees er snel bij.

9. Feesten bij The Brewery

The Brewery | Rock Werchter 2019

Are you keen on stretching your legs and showing off your best dance moves in between concerts at Rock Werchter? Meet Jupiler's The Brewery! The Brewery is located near North West Walls.Get your tickets to Rock Werchter 2019 on www.rockwerchter.be #RW19

Geplaatst door Rock Werchter op Donderdag 20 juni 2019

Jupiler heeft als bierleverancier altijd haar eigen stand en het is een geweldige plek om even helemaal los te gaan tussen de optredens door. Hier kan je alles laten shaken bij top-dj’s en radiopresentatoren. En je kan er natuurlijk een hoop bier drinken!

10. Smeren maar!

The most recent weather charts suggest Rock Werchter is going to be hot. Very hot! ☀️☀️☀️ We are putting measures in…

Geplaatst door Rock Werchter op Vrijdag 21 juni 2019

Het wordt bloedheet op Rock Werchter 2019. Het festival neemt enkele maatregelen en wij raden aan dat je zelf ook voorbereid komt. Neem je (lege) waterfles mee, want dit jaar zijn ze toegelaten, maar vergeet vooral niet te smeren. Wie dag één zo rood als een kreeft afsluit, gaat een zwaar weekend tegemoet.

Rock Werchter 2019

Photo: Jokko, Rock Werchter 2018

Rock Werchter vond dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up werd aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival om nog even na te genieten, of naar de Festivalpodcast live vanaf de Werchterweide.

Groot fan van rock, alternative en alles daar in de buurt. Met Werchter in de achtertuin vaste klant op het festival. Geen plek beter dan vooraan op een concert tussen de dolle fans. Bij Bruce en The National gaat het dak er helemaal af.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.