Opbouw Zwarte Cross 2019 is begonnen

Zwarte Cross 2018_poort
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

Over een aantal weken is het weer tijd voor het oerhollandse Zwarte Cross 2019. De opbouw van het festival is vandaag van start gegaan met de plaatsing van het Rijksmuseum pop-up paviljoen.

Zwarte Cross 2019 barst over precies drie weken los, maar de opbouw van het festival is reeds begonnen. Dit zien we in de beelden die de organisatie van het festival heeft gedeeld op hun Facebookpagina. Als allereerst is de museumwand voor het pop-up paviljoen van het Rijksmuseum geplaatst, in de aankomende weken komen daar ook de stages en al het andere leuks bij. De Megatent, de Reggaewijde, de Oase, tal van barretjes, noem maar op! Op het festival zijn over enkele weken allerlei artiesten te bewonderen, zoals White Lies en De Staat.

Kan je niet wachten tot je de festivalweide dan eindelijk trotseert? Lees dan ons festivalinterview met Zwarte Cross-directrice Tante Rikie, ter voorbereiding op dit doldwaze weekend. Of bekijk ons festivalrapport van 2018, hierin staat precies beschreven wat jou dit jaar zo ongeveer staat te wachten.

Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross 2017

De 23e editie van de Zwarte Cross vindt plaats van 18 juli tot en met 21 juli 2019 in Lichtenvoorde. Het evenement was al op de eerste dag van de verkoop uitverkocht. Onder meer ScooterKraantje Pappie en The Mavericks kleuren dit jaar het affiche. Naast muziek en theater staat het festival bekend om zijn iconische crosses, zoals de naam al doet vermoeden. Benieuwd hoe een weekendje in Lichtenvoorde wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen