Zwarte Cross 2019 deelt zelf boetes uit aan rokers

Zwarte Cross 2018_poort
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

Zwarte Cross 2019 gaat stiekeme rokers harder aanpakken dit jaar. Degene die betrapt wordt met een sigaret in een tent krijgt, bij een tweede overtreding, een boete van 70 euro.

De organisatie geeft hiermee antwoord op de torenhoge rookboetes die ze in het verleden zelf hebben ontvangen. Vorig jaar mocht het festival nog 20.000 euro aftikken bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

De organisatie heeft het plan besproken met het ministerie van Volksgezondheid, zo laat het weten aan het AD. Het Achterhoekse festival zet een nieuw team beveiligers in dat rondloopt over het terrein om stiekeme rokers, bij de overdekte podia, op te sporen. Mocht je dus van plan zijn om bijvoorbeeld tijdens de dartwedstrijd tussen Van Barneveld en Van Gerwen een sigaret op te steken, kun je dat wellicht beter achterwege laten. In de buitenlucht mag overigens wel nog altijd gerookt worden.

Laatst spraken we ook met festivaldirecteur Tante Rikie. Jullie vroegen haar de hemd van het lijf. Zo zijn we er nu achter waarom we de oom van het festival niet kennen.

Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

De 23e editie van de Zwarte Cross vindt plaats van 18 juli tot en met 21 juli 2019 in Lichtenvoorde. Het evenement was al op de eerste dag van de verkoop uitverkocht. Onder meer ScooterKraantje Pappie en The Mavericks kleuren dit jaar het affiche. Naast muziek en theater staat het festival bekend om zijn iconische crosses, zoals de naam al doet vermoeden. Benieuwd hoe een weekendje Zwarte Cross wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport.

Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen