Het beste van week 41: Nieuw Coldplay album, de beste festivals tijdens ADE en meer

Coldplay

De festivalzomer is voorbij, en dus is het geruchtenseizoen geopend! De eerste bevestigingen druppelen binnen en er circuleren steeds meer potentiële namen rond. In deze drukke tijd is het makkelijk om iets over het hoofd te zien. Daarom zetten wij het beste van afgelopen week nog eens voor je op een rij!

1. Nieuw bij Festileaks: werken op festivals!

We hebben spannend nieuws! Vanaf heden is het mogelijk om via Festileaks bij je favoriete festival aan de slag te gaan. Zie jij jezelf al achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je dan in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!

2. ‘Coldplay komt in november met een nieuw album’

Insiders rond Coldplay bevestigen aan Daily Star dat de band volgende maand met een nieuw album komt. Met een nieuwe langspeler zijn optredens van de band niet uitgesloten. Hadden we al gezegd dat het geruchtenseizoen geopend was?

3. Glastonbury 2020 maakt komst Diana Ross bekend

Naast geruchten waren er deze week ook spannende bevestigingen. Glastonbury 2020 was nog maar net uitverkocht of ze kwamen al met de eerste grote naam. De eer is aan Diana Ross om op de zondag het ‘Legends Slot’ te vullen.

4. Dit zijn de beste festivals tijdens ADE 2019

Komende week barst Amsterdam Dance Event los. Onze hoofdstad wordt voor een paar dagen omgedoopt tot het centrum van de dance-wereld. Dat laten de dance-festivals van Nederland natuurlijk niet aan zich voorbij gaan. Van Awakenings tot Thuishaven: wij hebben de leukste festivals van ADE 2019 voor je op een rijtje gezet.

5. Foals: ”Ik denk dat we zeker terugkomen naar Nederland”

KINK vroeg Yannis Philippakis, frontman van Foals, naar het optreden van de band in Paradiso en wanneer we de mannen weer in Nederland gaan zien. De zanger reageerde redelijk enthousiast. Hij gaf aan dat hij het niet helemaal zeker weet, maar dat hij denkt dat Foals volgend jaar weer in Nederland staat. Zien we ze ook terug op de festivals?

6. Mura Masa, Thom Yorke en meer tijdens Rock Werchter naar Roskilde 2020

Deze week werden maar liefst twaalf nieuwe namen voor Roskilde 2020 bekend. De organisatie voegt onder meer Mura Masa, Thom Yorke en The Whitest Boy Alive toe aan de line-up. Zien we enkele acts terug op Rock Werchter, dat gelijktijdig met Roskilde plaatsvindt?

7. Naaz en meer naar Eurosonic Noorderslag 2020

Het Groningse festival kondigde maar liefst 44 verse namen aan, waaronder Naaz. Eerder werden de eerste 37 namen al aangekondigd. Hiertussen zaten onder andere Inhaler en Amy Root. Het Groningse festival laat ook weten dat er binnenkort meer informatie vrijkomt omtrent de tickets.

8. De leukste concerten om jouw festivaldip te verzachten

Het festivalseizoen zit er helaas op, en dat betekent dat we de festivalweides moeten verruilen voor concertzalen om onze favoriete artiesten te zien. Een hele andere, maar zeker geen mindere ervaring. Deze week hebben wij de leukste – nog niet uitverkochte – concerten van de komende maanden voor je op een rijtje gezet. 

9. Metallica bevestigt eerste festivaloptredens in 2020

Metallica maakte deze week de eerste festivaloptredens van volgend jaar bekend. De band staat op de volgende festivals: Epicenter, Rockville, Sonic Temple, Louder Than Life en Aftershock. Deze vinden allemaal in de Verenigde Staten plaats, dus wat dit voor Europa betekent is nog even afwachten.

10. Dit moet je weten over de kaartverkoop van Zwarte Cross 2020

Menig trouwe Zwarte Cross-ganger heeft 16 tot en met 19 juli al in de agenda staan. Dan vindt namelijk de 24e editie van het festival plaats. Binnenkort start de kaartverkoop hiervoor. Wil jij jezelf verzekeren van een kaartje? Lees dan alles wat je moet weten over de kaartverkoop.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het najaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht met het beste van afgelopen week!