Het beste van week 43: nieuw album van Editors, hoogtepunten van Lowlands en meer

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het was een veelbewogen week in festivalland. Zo verscheen er een nieuw album van Editors, keken we naar alle hoogtepunten van Lowlands 2019 en komt er mogelijk een nieuw album van Tame Impala. Dit zijn de hoogtepunten van week 43!

1. Tame Impala hint deze week naar naam en release datum nieuw album

Na een korte aanwijzing eerder deze week deden er allerlei geruchten de ronde. Later werd bekent wat iedereen al vermoedde: de Australische band komt met een nieuw album. Singles ‘Borderline’ en ‘Patience’ kwamen al eerder uit. Het album zou in eerste instantie al deze zomer verschijnen, maar dat bleek toch niet haalbaar. Wanneer deze plaat uitkomt is nog niet zeker.

2. Release Day: nieuwe albums van Editors, Neil Young en meer

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe album releases voor je op een rijtje. Deze week keken we naar de nieuwe platen van Cigarettes After Sex en Neil Young, maar bovenal zag het nieuwe album van Editors het levenslicht. Black Gold is het eerste verzamelalbum van Editors en bevat de beste tracks van hun zes studioalbums. De grootste hits worden aangevuld met drie nummers die nog niet op plaat stonden: ‘Upside Down’, ‘Frankenstein’ en ‘Black Gold’.

3. Coldplay onthult deze week twee nieuwe singles

Het is Coldplay wat de clocks slaat deze week. Na de aankondiging van het in november te verschijnen dubbelalbum Everyday Life, brengt de Britse band nu twee gloednieuwe singles uit. Met ‘Orphans’ en ‘Arabesque’ hebben we alvast een mooi voorproefje van wat we volgende maand mogen verwachten. Of het nieuwe werk een voorteken is voor een nieuwe tour of festivalshows is nog niet bekend.

4. 8x wat we nooit meer vergeten van Lowlands 2019

Het hart verlangt naar wat het niet kan krijgen en een festivalzomer lijkt ongelofelijk ver weg. Daarom kijken we terug naar de mooie herinneringen van afgelopen seizoen. Deze week blikken we terug op de hoogtepunten op Lowlands, met de Silent Disco, de show van De Staat en nog veel, veel meer.

5. Van de radar: waar is The Whitest Boy Alive gebleven?

Denk jij ook wel eens terug aan een artiest van ‘vroeger’ met de vraag: “Wat is er eigenlijk met hem gebeurd?” Je bent niet de enige. Sommige artiesten – hoe succesvol ook – lijken soms opeens van de aardbodem te verdwijnen. In 2014 verdween The Whitest Boy Alive, toen de band hun einde aankondigde. Maar was dat echt het eindstation? We zochten het uit!

6. Stem nu op jouw favoriete nummers van Green Day

Green Day gaat weer op tour! Hun Hella Mega Tour brengt de band samen met Weezer en Fall Out Boy o.a. langs Stadspark GroningenFirenze Rocks in Italië en Rock For People in Tsjechië. Ook mogen we uitkijken naar nieuwe muziek. Daarom willen we graag weten wat jullie favoriete nummers zijn van Green Day. Stem en laat het ons weten!

7. Rock Werchter 2020 opent de wishlist

Ben je volgende zomer van plan om naar Rock Werchter 2020 te gaan en zou je graag je favoriete artiest zien? Dat kan! Je kunt vanaf vandaag jouw persoonlijke wensen doorgeven, want het festival opende de Wishlist. De top drie kun je via deze site doorgeven.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het najaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht met het beste van afgelopen week!