Khalid en meer week na Rock Werchter naar Mad Cool 2020

858
Photo: Grace Pickering

R&B grootheid Khalid is vandaag toegevoegd aan het programma van Mad Cool 2020. Dit is zijn eerste Europese festivaloptreden voor volgend jaar.

Dat Khalid is bevestigd voor het festival in Madrid is vooral interessant voor Rock Werchter en Down The Rabbit Hole die een week later plaatsvinden. Eerder kondigde het festival de komst van onder andere Taylor Swift, Twenty One Pilots, Billie Eilish en Nothing But Thieves aan.

Iedere dag plaatst de organisatie van het festival een quote op hun Facebook-pagina. Deze quote is afkomstig van een fan die de komst van de artiest goed had voorspelt. De aanwijzing van Khalid was: “A modern R&B star, his popularity has rise over the last year”. Op deze manier maakte het festival eerder deze maand ook al Paul Weller, Yungblud, Refused en Cage The Elephant bekend.

Nadat afgelopen jaar alle kinderziektes waren opgelost, is het festival voor komend jaar bezig om flink uit te breiden. Zo komt er een extra dag, extra podia en wordt de capaciteit vergroot naar 60.000 bezoekers per dag.

Khalid

Khalid Donnel Robinson, beter bekend als Khalid, is volgens vele de grootste R&B belofte van dit moment. Zijn debuutsingle ‘Location’ kwam in 2016 uit en heeft ondertussen al meer dan 800 miljoen streams op Spotify. Hij heeft onder andere samengewerkt met Kendrick Lamar, Calvin Harris en Lorde. Eerder dit jaar stond Khalid nog in de Ziggo Dome.

Mad Cool 2020

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

De vierde editie van Mad Cool vond in 2019 plaats, welke werd georganiseerd van 11 juli tot en met 13 juli in Madrid. Op het affiche sierden onder andere The CureThe NationalThe Smashing PumpkinsVampire Weekend en Bon Iver. Volgend jaar viert Mad Cool haar vijfjarig jubileum. Onder meer Taylor Swift, Twenty One Pilots en Billie Eilish geven dan acte de présence.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

  • Locatie: Madrid, Spanje
  • Datum: 8-11 juli
  • Tickets: nog niet bekend
  • Voor meer informatie kun je op de website van Mad Cool terecht.

Om alvast in de stemming te komen, kun je onze Spotify-playlist van het festival aanzetten.

Ik zou me eigenlijk volledig op m'n studie moeten richten. In plaats daarvan schrijf ik hier af en toe iets en ga ik zoveel mogelijk festivals/concerten af. Ik ben klein dus je vindt mij meestal op het balkon. Favoriete bands zijn De Staat, Green Day en Biffy f*cking Clyro.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.