Alter Bridge en meer week voor Pinkpop naar Download UK 2020

Een hoop nieuwe kanshebbers voor Pinkpop 2020! Het Britse Download 2020 heeft zojuist meer dan veertig nieuwe acts aangekondigd. Onder meer Alter Bridge en Mastodon staan een week voor het Limburgse festival in het Verenigd Koninkrijk.

De metalfans onder het Pinkpop-publiek kunnen al beginnen te dromen. De organisatie van Download UK 2020 heeft meer dan veertig nieuwe artiesten toegevoegd aan het affiche. Naast de eerdergenoemde namen zijn onder meer ook Frank Carter & The Rattlesnakes en Sepultura komende zomer van de partij. Hieronder een klein overzicht van de kersverse acts. Aa

Aangezien het Britse festival een week voor het festival van Jan Smeets plaatsvindt zijn de artiesten direct kanshebbers voor Pinkpop 2020. Zo staan Volbeat, Disturbed en Frank Carter & The Rattlesnakes al op beide festivals.

  • Alter Bridge
  • Mastodon
  • Frank Carter & The Rattlesnakes
  • The Distillers
  • 3 Doors Down
  • Funeral For A Friend
  • Sepultura
  • Motionless In White
  • The Darkness
  • The Distillers
https://www.facebook.com/downloadfest/photos/a.214810784201/10159443539969202/?type=3&theater

Bovenstaande artiesten zijn samen met onder meer Iron Maiden, KISS en System Of A Down te zien op het Britse festival.

Alter Bridge

Alter Bridge

De geboorte van Alter Bridge dateert zich in het jaar 2004. Sindsdien maken de Amerikanen muziek in het genre van Hardrock en Metal. In het begin werd de groep vergeleken met Creed. Ondertussen hebben ze al zes studio albums op hun naam staan en mogen ze zich al tot de hoofdacts benoemen. De laatste langspeler, Walk the Sky kwam vorig jaar in oktober uit. Komende zomer staan de heren onder andere op Download UK 2020.

Pinkpop 2020

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Download Festival Logo

Download Festival 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leicestershire, Verenigd Koninkrijk
Datum 8-11 juni 2023
Tickets Kopen