Nova Rock 2020 afgelast door coronavirus, week voor Pinkpop en Graspop

Er wordt opnieuw een zomerfestival gecanceld. De organisatie van het Oostenrijkse Nova Rock maakte vandaag bekend dat het festival niet door kan gaan door de coronacrisis. Het evenement stond voor 10-13 juni op de planning, een week voor Pinkpop en Graspop.

Nova Rock is hiermee het tweede populaire rock- en metalfestival dat de stekker eruit trekt. Eerder besloot Download UK al dat het onverantwoord is dit jaar door te gaan. De organisatie vermeldt dat het een beslissing van de landelijke overheid is.

Populaire bands op het Oostenrijkse affiche hadden onder andere System of a Down, Volbeat en Disturbed moeten zijn. Deze acts zijn in diverse verdelingen vooralsnog te vinden op de affiches van Pinkpop, Rock Werchter en Graspop. De toekomst zal uitwijzen of deze festivals wel doorgang kunnen vinden.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Nova Rock 2020

Nova Rock is een van de grotere rockfestivals in Oostenrijk. In het verleden wist het festival grootheden als Linkin Park, Green Day, Iron Maiden en The Prodigy te strikken. Voor de komende editie had het festival onder meer System of a Down, Disturbed en The Offspring vastgelegd. Door de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus gaat het festival in 2020 helaas niet door.

  • Locatie: Nickelsdorf, Oostenrijk
  • Datum: het festival is afgelast door de coronacrisis
  • Meer informatie vind je op de website van Nova Rock

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel