Download UK geannuleerd wegens coronavirus, gevolgen voor Graspop 2020

Photo credit: Matt Eachus
Photo: Matt Eachus

De organisatie van Download UK kondigt aan om de editie van 2020 af te gelasten wegens het coronavirus. Het festival deelde vele artiesten met Graspop 2020, wat voor gevolgen kan zorgen.

Nadat eerder Glastonbury 2020 al werd gecanceld, moet nu ook het tweede Engelse festival de handdoek in de ring gooien. Door de aanhoudende coronacrisis is het ,volgens de festivalorganisatie, niet mogelijk om de komende editie door te laten gaan. Gekochte kaarten blijven geldig voor Download UK 2021. Bezoekers kunnen er ook voor kiezen om hun aanschafbedrag terug te vragen.

Dit is ook een enorme klap voor Graspop 2020. Beide festivals delen namelijk veel artiesten. Wanneer er meer optredens wegvallen voor deze artiesten, wordt het voor hen steeds moeilijker om op tour te gaan. Onder andere Iron Maiden, Korn en Disturbed stonden voor beide festivals gepland.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Graspop 2020

Het zilveren jubileum van Graspop Metal Meeting gaat niet door. Het Belgische festival zou in 2020 namelijk voor de 25e keer plaatsvinden, maar is wegens de coronacris verboden. Met onder andere Iron Maiden, Aerosmith, Judas Priest en Faith No More prijkten er veel publieksfavorieten bovenaan de poster. Het festival bevestigt dat er volgend jaar evengoed een XL editie van vier dagen komt, omdat het dit jaar niet doorgaat.

Graspop weet elk jaar weer haar affiche te vullen met de grootste en meest relevante hardrock-/metalbands. Het festival kende de afgelopen twee jaar uitverkochte edities en wist in 2019 onder meer de headliners Within TemptationSlipknot en Kiss te presenteren.

Download Festival Logo

Download Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leicestershire, Verenigd Koninkrijk
Datum 14-16 juni 2024
Tickets Kopen