Advertisement

Geruchtenoverzicht: wie keren terug naar Best Kept Secret 2021?

The National / Matt Berninger
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het geruchtenseizoen begint door de coronacrisis vroeger dan ooit. Best Kept Secret gaf zelfs al aan de volledige line-up te onthullen op 12 juni 2020, de dag waarop het festival dit jaar had moeten starten. Eén naam voor volgend jaar kennen we al: The Strokes komt zaterdag 12 juni 2021 naar Hilvarenbeek. In het geruchtenoverzicht zetten we alle andere Best Kept Secret kanshebbers op een rij.

The National

Photo: Graham MacIndoe

The National zou het 10-jarig bestaan van High Violet vieren met een speciale show op Best Kept Secret. Dat feest kan deze zomer niet doorgaan, maar er is ook goed nieuws. De eerste Europese festivalshow van The National rondom Best Kept Secret is al bekend. Zo staat de band op het Spaanse Primavera Sound en worden ook Londen en Athene bezocht. Gaan we het schema bestuderen, dan is er genoeg ruimte voor een optreden in Nederland.

Fontaines D.C.

Fontaines D.C.

Fontaines D.C. is een van dé bands van dit moment. Debuutalbum Dogrel werd een grote hit en er lag in 2020 dus een mooie festivalzomer in het verschiet. Dat gaat helaas niet door, maar in 2021 lijkt de band het gewoon in te halen. De Ieren werden namelijk al aangekondigd voor Primavera Sound en dit jaar zou de groep beide festivals aandoen. Als Fontaines D.C. inderdaad de show op Best Kept Secret inhaalt volgend jaar, brengt de formatie zelfs een nieuw album mee!

Tame Impala

Lowlands Tampe Impala
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Tame Impala keert voor 2021 terug in het geruchtenoverzicht van Best Kept Secret. De Australische groep werd ook in 2020 regelmatig gelinkt aan het Brabantse festival, maar viel uiteindelijk af. De volgende editie biedt opnieuw de mogelijkheid voor een bezoek van de band, want ook zij zijn te vinden op Primavera Sound.

Jarvis Cocker presents ”JARV IS…”

Press photo by Eddie Whelan

Jarvis Cocker presents ”JARV IS…” was een bijzondere naam op het affiche van Best Kept Secret 2020. Of de frontman van Pulp zijn geplande optreden inhaalt is nog onduidelijk. De zanger heeft nog geen festivalshows aangekondigd voor 2021. Wel zijn er al nieuwe data gepresenteerd voor zijn Engelse tournee.

Massive Attack

Massive Attack

Massive Attack had dit jaar de afsluiter van Best Kept Secret moeten zijn. Helaas gaat dat niet door en of de show ingehaald wordt is nog onduidelijk. Massive Attack is namelijk nog niet aangekondigd voor Primavera Sound, waar zij ook in 2020 geprogrammeerd stonden. Gelukkig is ook het Spaanse affiche nog niet compleet, dus schrijven we de komst van Massive Attack in Barcelona en Hilvarenbeek zéker nog niet af.

King Gizzard & The Lizard Wizard

King Gizzard & The Lizard Wizard
Photo: Jamie Wdziekonski

King Gizzard & The Lizard Wizard zou een nieuwe naam zijn op het affiche van Best Kept Secret. De band stond in 2020 wel gepland voor Dour, maar een Nederlands festivaloptreden zat er niet in. Hopelijk komt daar volgend jaar verandering in en brengt de zevenkoppige band een bezoek aan Beekse Bergen. Met Primavera Sound en Piknik I Parken zijn de eerste festivalshows in elk geval al bekend.

Jamie XX

Jamie XX
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Doordat Primavera Sound al snel zijn line-up onthulde is het een heus ijkpunt voor Best Kept Secret geruchten. Op de line-up van het Spaanse festival vinden we ook Best Kept Secret 2016-headliner Jamie XX. Een oude bekende van het Brabantse festival dus. Mogelijk volgt het festival het Spaanse voorbeeld en voegt het Jamie XX toe aan het affiche.

Gorillaz

Gorillaz - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Gorillaz keert terug op de festivals in 2021. Nadat het in 2018 onder meer Lowlands overnam, gaf Damon Albarn nog aan dat Gorillaz de komende 10 jaar niet zou touren. Gelukkig heeft de Engelsman zich bedacht en staat in 2021 een festivaloptreden op Primavera Sound op de planning. Hiermee is de band van Damon Albarn en co. meteen een kanshebber voor een spot op Best Kept Secret.

Overige geruchten

Photo credit: Mikai Karl

Aan het begin van het geruchtenseizoen zijn er natuurlijk veel meer geruchten dan bovenstaande. Zo staan ook acts als Tyler, The Creator, Beck en IDLES op het affiche van Primavera Sound. De kans dat zij Best Kept Secret verblijden met een bezoek in 2021 is echter een stuk kleiner. Deze artiesten zouden in 2020 oorspronkelijk een ander Nederlands festival aandoen. Het is dus aannemelijk dat zij daar in 2021 ook terugkeren. Maar omdat niets zo veranderlijk is als het geruchtenseizoen van festivals, ook een overzicht van deze acts:

  • Beck (Down The Rabbit Hole 2020)
  • Tyler, The Creator (Down The Rabbit Hole 2020)
  • Disclosure (Down The Rabbit Hole 2020)
  • FKA Twigs (Down The Rabbit Hole 2020)
  • Iggy Pop (Stadspark Live 2020)
  • Caribou (Lowlands 2020)
  • Charli XCX (Down The Rabbit Hole 2020)
  • IDLES (Down The Rabbit Hole 2020)

Best Kept Secret 2021

Best Kept Secret
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret vindt doorgaans plaats op het evenemententerrein van de Beekse Bergen en heeft daarmee een prachtige natuurlijke omgeving. Zo kijk je vanaf het terrein over het Victoriameer, waar je op de warmere dagen ook nog eens heerlijk kunt pootjebaden.

Grote headliners met aan de onderkant van de poster nog heel veel te ontdekken: dat typeert de line-up van dit festival. Dit jaar moeten we helaas overslaan. Door het coronavirus kan BKS deze zomer niet plaatsvinden. Voor de 2020-editie stonden o.a. The StrokesThe NationalMassive Attack, Fontaines D.C. en Metronomy op het affiche.

Inmiddels is een groot deel van de line-up voor Best Kept Secret 2021 al bekend. Onder meer The Strokes, The National en Massive Attack keren terug op het affiche, terwijl ook Jamie XX zijn opwachting gaat maken.

Beluister onze Spotify-playlist van Best Kept Secret om je toch een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Kopen