Zelfbevestiging: King Gizzard & The Lizard Wizard naar Best Kept Secret 2021

891
King Gizzard & The Lizard Wizard
Photo: Jamie Wdziekonski

Het affiche van Best Kept Secret 2021 lijkt weer een naam rijker te zijn. De Australische band King Gizzard & The Lizard Wizard bevestigt op hun website de komst naar Hilvarenbeek.

Na de aankondiging van onder meer The Strokes, The National, Massive Attack en Jamie XX voor Best Kept Secret 2021, lijkt ook King Gizzard & The Lizard Wizard naar Noord-Brabant af te reizen. De heren kondigen het optreden in hun tourschema op hun website aan. Fans van de Australiërs mogen voorzichtig de slingers uithangen. Het is nog altijd wel even afwachten tot een officiële bevestiging vanuit het kamp van Best Kept Secret.

King Gizzard & The Wizard Lizard

https://youtu.be/cmAlQvDQGoI

De Australische band King Gizzard & The Lizard Wizard bracht in de afgelopen 7 jaar een overweldigende hoeveelheid muziek uit, waarmee ze allang geen vreemde meer zijn op de Europese festivalweides. Met maar liefst 15 albums in hun repertoire (waarvan 7 sinds 2017 zijn uitgebracht) hebben ze een eigen indie-pysch-universum gecreëerd. In 2021 beleef je die ‘Gizzerverse’ op onder meer Primavera Sound en Best Kept Secret.

Best Kept Secret 2021

Best Kept Secret
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret vindt doorgaans plaats op het evenemententerrein van de Beekse Bergen en heeft daarmee een prachtige natuurlijke omgeving. Zo kijk je vanaf het terrein over het Victoriameer, waar je op de warmere dagen ook nog eens heerlijk kunt pootjebaden.

Grote headliners met aan de onderkant van de poster nog heel veel te ontdekken: dat typeert de line-up van dit festival. Dit jaar moeten we helaas overslaan. Door het coronavirus kan BKS deze zomer niet plaatsvinden. Voor de 2020-editie stonden o.a. The StrokesThe NationalMassive Attack, Fontaines D.C. en Metronomy op het affiche.

Inmiddels is een groot deel van de line-up voor Best Kept Secret 2021 al bekend. Onder meer The Strokes, The National en Massive Attack keren terug op het affiche, terwijl ook Jamie XX zijn opwachting gaat maken.

Beluister onze Spotify-playlist van Best Kept Secret om je toch een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.