Coronavirus: Gaat Best Kept Secret 2021 door?

Carly Rae Jepsen - Best Kept Secret 2019
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Slecht nieuws vanuit Best Kept Secret. Het festival wordt voor het tweede jaar op rij afgelast. Door de blijvende onzekerheid rondom de coronapandemie is besloten om ook dit jaar het festival niet door te laten gaan.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 1 maart 2021 om 17:30 uur.

Ook de festivalzomer van 2021 leidt onder de gevolgen van coronapandemie. Best Kept Secret gaat ook dit jaar niet door vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom de coronapandemie. Het festival zou plaatsvinden van 11 tot en met 13 juni. De line-up voor de aanstaande editie zal niet meegenomen worden naar volgend jaar, dit was grotendeels wel het geval na de afgelasting van de editie die vorig jaar plaats zou vinden. Tickethouders krijgen hun geld terug.

Verplaatsing van het festival, zoals vele andere evenementen momenteel doen, zit er niet in voor het festival. Het is niet haalbaar voor Best Kept Secret om dat te doen. Het terrein is niet beschikbaar in die periode en bovendien moet er dan ook een heel ander programma komen. Er is een internationaal programma, met artiesten waarvoor de routing belangrijk is. Een artiest uit bijvoorbeeld Canada of Nieuw-Zeeland komt niet voor één show, maar speelt zes, zeven festivals om de tour rendabel te maken.

Door de coronapandemie werd de editie van 2020 gecanceld, de tickets bleven destijds geldig voor de editie in 2021. De tickets die er voor de aanstaande editie uitstaan zullen allemaal terugbetaald worden door de organisatie. De organisatie van het festival is optimistisch over de doorgang van Best Kept Secret 2022. Maurits: “Ik ben en blijf optimistisch en kan niet wachten om dit gemis voor vele mensen goed te maken. Volgend jaar keren we terug naar Hilvarenbeek om de sterkste Best Kept Secret-editie ooit neer te zetten!”

Statement Best Kept Secret

https://www.instagram.com/p/CLr5e2FHqZW/

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Best Kept Secret 2021

Best Kept Secret
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Best Kept Secret vindt doorgaans plaats op het evenemententerrein van de Beekse Bergen en heeft daarmee een prachtige natuurlijke omgeving. Zo kijk je vanaf het terrein over het Victoriameer, waar je op de warmere dagen ook nog eens heerlijk kunt pootjebaden.

Grote headliners met aan de onderkant van de poster nog heel veel te ontdekken: dat typeert de line-up van dit festival. Dit jaar moeten we helaas overslaan. Door het coronavirus kan BKS deze zomer niet plaatsvinden. Voor de 2020-editie stonden o.a. The StrokesThe NationalMassive Attack, Fontaines D.C. en Metronomy op het affiche.

Inmiddels is een groot deel van de line-up voor Best Kept Secret 2021 al bekend. Onder meer The Strokes, The National en Massive Attack keren terug op het affiche, terwijl ook Jamie XX zijn opwachting gaat maken.

Beluister onze Spotify-playlist van Best Kept Secret om je toch een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2025

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 13-15 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen